De ce sunt periculoase bauturile fara zahar

Pentru ca avem grija ca nu cumva sa ne ingrasam, alegem de cele mai multe ori bauturile acidulate fara zahar sau light si stam linistite, crezand ca am impacat si varza (adica pofta de suc) si capra (dieta).

Dar, din pacate pentru noi toate, aceste sucuri pe care le consideram inofensive ingrasa! Mai exact, iti dau pofta de ceva dulce, cat mai dulce.

Cum adica? Uite ce spun medicii:

“Band astfel de bauturi, ii oferi corpului gustul de ceva nutritiv, dar nu-l hranesti cu nimic. De aceea, el o sa caute substante nutritive in alte mancaruri hiper-calorice, ca deserturi, de exemplu.

Chiar daca-ti pacalesti limba, nu-ti poti duce de nas creierul – el nu este satisfacut”, explica Sharon Fowler, cercetatoare la Unversity of Texas Health Science Center.

Citeste si: Cu ce poti inlocui zaharul din alimentatie

Fowler a coordonat cel mai complex studiu privind efectele bauturilor carbogazoase fara zahar asupra organismului, studiu care s-a desfasurat in SUA, pe durata a 10 ani, avand nu mai putin de 500 de respondeti.

In consecinta, ar fi bine ca pe viitor sa micsoram din cantitatea de sucuri fara zahar si sa facem loc variantelor mai sanatoase in alimentatia noastra: fresh-uri, smoorthie-uri sau limonada.

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.