De ce sexul poate cauza acnee și cum poți rezolva problema?

Știai că apariția acneei poate fi cauzată și de sex? Află de ce și ce poți face pentru a scăpa de această problemă.

Sexul are foarte multe beneficii pentru sănătate, dar, în unele cazuri, te poți trezi cu acnee din cauza lui. Înainte de a apela la tot felul de creme și tratamente, află dacă problema ta este cauzată, de fapt, de sex.

Citește și: Mituri despre acneea la adulți

Orice activitate fizică poate cauza transpirație, mai ales sexul – dacă este bine făcut. „Transpirația în sine nu cauzează acnee”, spune doctorul dermatolog Sejal Shah. „Dar transpirația amestecată cu machiaj și cine știe ce altceva mai ajunge în porii tăi poate cauza asta.

Ce poți face? Gândește-te la sex ca la un antrenament la sală: nu mergi la sală cu machiaj pe față (sperăm!), iar înainte de a pleca acasă te speli bine. Fă acest lucru și când vine vorba de sex. Dacă nu te poți slăba bine înainte, cel puțin fă-o după.

Părul facial arată bine pe mulți bărbați, însă dacă îți freci tenul fin de barba unui tip te poți irita. „Iritația stimulează producția de sebum”, spune Dr. Sejal Shah, ”iar sebumul în exces, combinat cu celule moarte, poate cauza acneea.”

Citește și: Ce tipuri de acnee există?

Ce poți face? Cel mai probabil partenerul tău nu vrea să îți dea jos toată barba (și cel mai probabil nici tu nu ai vrea asta), dar cel puțin încearcă să nu te freci prea mult de fața lui în timpul sexului.

Dacă așternuturile nu sunt schimbate și spălate suficient de des, strâng pe ele foarte multe celule moarte, sebum și tot felul de mizerii. Fața de pernă este, așa cum te așteptai, cea mai murdară.

Ce poți face? Schimbă-ți așternutul de două ori pe săptămână dacă ai acnee și pune-l și pe partenerul tău să facă la fel. De regulă, așternutul se schimbă o dată pe săptămână.

Dacă tu sau partenerul folosiți diverse produse pentru îngrijirea și coafarea părului, acestea pot ajunge foarte ușor pe pielea ta. Chiar dacă aceste produse nu îți strică părul, ele pot fi dăunătoare pentru piele.

Citește și: 7 alimente anti-acnee

Ce poți face? Simplu: verifică ingredientele de pe produsele pe care le folosiți și vezi dacă vreunele din ele sunt vinovatul.

De asemenea, unele femei se pot confrunta cu acneea dacă folosesc pastile anticoncepționale. Dacă te afli în această situație, discută cu medicul ginecolog pentru a-ți prescrie altele sau folosește altă metodă contraceptivă.

 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Kathryn Lindsay)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.