De ce să-ți umpli casa de flori

În fiecare casă ar trebui să găsești o floare în cel puțin una dintre camere, pentru că aceste minunate plante au beneficii asupra sănătății și psihicului nostru.

Multe dintre noi ne bucurăm foarte mult atunci când primim flori și nu doar pentru că am primit un cadou, ci și pentru că ne plac foarte mult. Însă câte dintre noi ne facem singure această bucurie?

Citește și: Cum să-ți transformi balconul într-o grădină cu flori 

De ce ar trebui să îți umpli singură casa de flori?

Mai multe studii arată că florile reduc depresia și anxietatea, îți oferă mai multă energie, te fac mai creativă și optimistă, înseninează orice cameră și purifică aerul.

În Feng Shui, florile sunt un must have pentru că, spre deosebire de toate celelalte obiecte din casă, sunt vii și atrag energii pozitive.

Citește și: Plante binefăcătoare pe care le poți cultiva acasă 

Ce flori să alegem?

În general, e bine să alegi florile care îți plac cel mai mult, pentru că acestea îți vor îmbunătăți starea de spirit. Există, însă, anumite plante care au mai multe beneficii.

Areca, de exemplu, este un palmier de interior care purifică aerul și eliberează o cantitate mai mare de umiditate, fiind ideală mai ales iarna și primăvara.

Aloe vera oxigenează camera în timpul nopții, ajutându-te să dormi mai bine și să te trezești într-o cameră mai proaspătă. De asemenea, poate fi folosită și în scop terapeutic.

Citește și: 10 plante Feng Shui pentru apartament 

Din când în când ai putea aduce în dormitor și niște lavandă, care te liniștește, te ajută să scapi de durerile de cap și de anxietate. Astfel, îți va fi mai ușor să adormi.

Este recomandat să îți pui o floare și la birou, fie că alegi un ghiveci sau cumperi buchete de flori.

Tu ai flori în casă?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.