De ce să te muți înapoi cu părinții după facultate

Te-ai mutat de la părinți odată cu începerea facultății și ți s-ar părea foarte ciudat să te întorci la ei. Totuși, există câteva motive pentru care ar trebui să o faci.

De fiecare dată când cineva se mută înapoi cu părinții după facultate, cei din jur încep să strâmbe din nas și să judece. „Cum, ai stat și tu puțin singur și nu ești în stare să te descurci? Ce adult ești tu dacă te întorci la părinți?” Însă această idee nu este întotdeauna una proastă, mai ales pentru că, oricum, nu este definitivă.

De ce să te muți înapoi cu părinții după facultate?

Dacă te-ai mutat de la părinți odată cu începerea facultății, cel mai probabil ai studiat în alt oraș. Astfel, decizia de a te muta a fost făcută din obligație. Deși cu toții ne dorim să fim mai independenți, trebuie să ne și permitem asta.

Citește și: Să locuiești singură sau să cauți un coleg de apartament? 

Banii sunt motivul principal pentru care absolvenții de facultate se mută înapoi la părinți. Faptul că realizezi că în acest moment nu îți permiți să locuiești singură este de admirat! Multe persoane decid să se mute cu chirie, apoi apelează la părinți, pentru că nu au suficienți bani să își plătească facturile, să facă reparații la mașină sau să plece într-o scurtă vacanță. În cazul acesta, unde mai e independență pe care ți-o dorești?

Toți tinerii vor să aibă un job care le place și care se plătește bine, iar asta e o dorință absolut normală. Totuși, acest job perfect nu apare când abia ai ieșit pe ușa facultății și nu ai deloc experiență. Nu e nicio rușine să locuiești cu părinții până găsești un job bine plătit, mai ales dacă și tu plătești facturi, cumperi mâncare și îi ajuți prin casă.

Citește și: 5 lucruri cool pe care le poți face doar când locuiești singură

Apoi, mulți dintre noi vrem să ne înscriem și la un program de masterat. În acest caz, liniștea de acasă te va ajuta să te pregătești mai bine. În plus, părinții vor sta pe capul tău să înveți, iar în acest moment chiar ai nevoie de puțină organizare!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.