De ce să renunți la dietă dacă vrei să slăbești

Cu ocazia Zilei Internaționale Fără Dietă, ce se sărbătorește pe 6 mai, COSMO îți explică de ce ar trebui să renunți la diete dacă vrei să dai jos kilograme.

Pentru început, hai să stabilim un lucru: cuvântul „gras” este un simplu adjectiv, la fel ca „slab”, „înalt” sau „brunet”. Chiar dacă este la modă să folosim „plus size”, nu văd niciun motiv pentru care aș face asta, pentru că „gras” nu este o jignire, ci o descriere! Atunci când ne vom referi la persoanele slabe ca fiind „minus size” poate voi accepta să folosesc și „plus size”. Și nu aduceți în vorbă termenul de „fat shaming”, pentru că există și „skinny shaming”! Acestea fiind spuse, rog doamnele și domnișoarele care citesc acest articol să nu se supere dacă le voi numi clasic „grase” în loc de „plus size”.

Citește și: 5 obiceiuri pentru o alimentație mai sănătoasă

Bun, deci consideri că ești prea grasă și vrei să dai jos câteva kilograme, așa că ești în căutare de o dietă care să te ajute să slăbești 10 kilograme într-o lună. Vei putea face asta, însă dieta nu e modul corect prin care să slăbești.

Ziua Internațională Fără Dietă ne îndeamnă să ne acceptăm corpul cu bune și cu rele, iar noi, cei de la COSMO, suntem de acord, dar numai într-o anumită măsură. Ce ar trebui să însemne asta? Să spunem că nu îți plac forma nasului tău, sânii prea mici sau coapsele groase. Poți face ceva să schimbi asta? Doar dacă apelezi la soluții extreme, precum chirurgia estetică, și probabil nu o vei face. Deci, ce ce să îți bați capul cu ceva ce nu poți schimba? De ce să fii complexată?

Citește și: 15 trucuri pentru a mânca mai sănătos

În schimb, dacă ești prea grasă nu se mai pune problema esteticii, ci a sănătății. Promovăm iubirea de sine, însă nu trebuie să uiți cât de importantă este sănătatea! Și atunci, de ce să nu apelezi la diete pentru a slăbi? Simplu, pentru că multe dintre ele nu sunt deloc sănătoase. În plus, cel mai probabil te vei îngrășa la loc când renunți la dietă din cauza efectului yo-yo, despre care poți citi în acest articol.

Există un singur mod corect de a slăbi și anume schimbarea stilului de viață. Uită de toate dietele minune și încearcă doar să mănânci sănătos și să faci suficient sport.

Citește și: Cum ar trebui să arate o masă echilibrată

 

Urmărește secțiunea noastră de diete și fitness pentru a afla cât mai multe sfaturi și trucuri pentru o viață mai sănătoasă!

 

 

Sursă foto: iStock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.