De ce să nu te mai cântărești

Vrei să slăbești, deci ți se pare normal să te cântărești des? De fapt, aceasta e una dintre greșelile pe care le faci! COSMO îți arată de ce nu ar trebui să te mai cântărești.

Cunosc prea multe femei care sunt sau nu sunt mulțumite de ele înseși doar din cauza numărului care apare pe cântar. Există multe femei care încearcă să aibă un stil de viață mai sănătos, pentru a slăbi, și care încep să se simtă mai bine după scurt timp… dar care se deprimă total atunci când se urcă pe cântar și observă că au slăbit doar un kilogram-două – motiv pentru care revin la o alimentație nesănătoasă și renunță la sport. În fond, ce rost are, din moment ce cântarul îți arată că ești un eșec, nu? NU!

Cum să îți detoxifici corpul pe etape

Numărul de pe cântar este doar un număr, și nu trebuie să te lași definită de el. Acest număr nu îți spune dacă azi ai fost mai sănătoasă decât ieri, dacă ai avut o alimentație mai potrivită sau dacă ai făcut mai mult sport. Acest număr nu îți va măsura talia și nici nivelul colesterolului. Nu va face diferența dintre masa musculară și grăsime. Și, cel mai important, nu va măsura cât de bine te simți în corpul tău.

Cântarul este motivul principal pentru care multe femei apelează la diete drastice, foarte nesănătoase. Evident, vei slăbi rapid, însă nu este deloc sănătos să nu-i oferi organismului tău nutrienții de care are nevoie. Alte persoane apelează, în schimb, la prea mult sport, însă nici asta nu e bine. Este necesar să avem un echilibru în toate, iar dacă devii obsedată de sport vei ajunge la epuizare.

5 băuturi nesănătoase pe care nu ar trebui să le mai consumi

În plus, știai că greutatea ta nu este aceeași în fiecare zi din lună și în fiecare moment din zi? De exemplu, înaintea menstruației reții mai multă apă, deci cântarul te va face să crezi că te-ai îngrășat. Asta se poate întâmpla și dacă obișnuiești să consumi alimente bogate în carbohidrați sau sare. De asemenea, dacă azi ai băut mai multă apă, de exemplu, acest lucru este foarte sănătos, dar cântarul îți va spune că ești puțin mai grasă. Sau poate că ieri te-ai cântărit după ce ai fost la toaletă, însă azi ai făcut-o înainte, deci cel mai probabil vei cântări mai mult.

Interesant este că multe femei observă că au slăbit pentru că hainele încep să le fie puțin lărguțe sau pentru că asta le spune oglinda, însă, atunci când se urcă pe cântar nu văd nicio diferență. Din nou, numărul de deprimă și te face să crezi că sportul și noua ta alimentație sunt inutile.

3 site-uri pentru antrenamente distractive, dar care functioneaza

Dacă ții neapărat să te cântărești, fă-o în aceeași zi a săptămânii, la aceeași oră.

Totuși, cel mai important este să ai o dietă sănătoasă și să faci sport, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.