De ce sa nu iei micul dejun in masina

Dimineața abia ai timp să pui ceva decent pe tine, așa că micul-dejun este primul la care renunți, găsind o soluție de compromis. Dar iată de ce e nesănătos să iei micul dejun in masina.

Cine mai are timp să mănânce? Doar trăim în epoca vitezei. E mult mai simplu să-ţi păstrezi câteva batoane cu cereale în maşină şi să le înfuleci în drum spre serviciu, sau să-ţi cumperi un sandviş din staţia de autobuz. Dacă scenariul nu se repetă prea des, nu-i nicio tragedie, însă atunci când sala ta de mese se mută la bordul unui autoturism, se schimbă situaţia. Problema nu e doar că preparatele de tip fast-food sunt pline de grăsimi şi calorii.Exemple de mic dejun sănătos și delicios

Obiceiul de a lua o gustare pe fugă (chiar dacă e vorba despre o salată sănătoasă) se poate transforma în ceva cu mult mai periculos: mâncatul pe fond de stres. Adesea, când eşti nervoasă sau plictisită fiindcă ai rămas blocată în trafic, nu mai eşti atentă la cât de multe chipsuri sau alune înghiţi. Nu doar că n-ai parte de satisfacţia fizică şi emoţională de-a sta la masă şi a savura ceva cald, dar într-un final ajungi să nu mai dai importanţă alimentelor, ci doar activităţii în sine.

Ia măsuri:

  • Acordă prioritate alimentaţiei! Ai grijă să nu te distragă nimic atunci când mănânci. Uită de PC, televizor sau citit.
  • Păstrează întotdeauna la îndemână un pachet de gumă de mestecat. Ea te va ţine ocupată şi nu vei mai simţi nevoia să ronţăi snacksuri între mese.
  • Dacă se-ntâmplă să ajungi la un restaurant de tip fast-food, nu mai cumpăra clasicele salate. Unele dintre ele pot veni acompaniate de sosuri grase cu maioneză. Mai bine alege un meniu mic, pentru copii, sau cere un dressing de iaurt.
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.