De ce sa excluzi zaharul

Supranumită boala secolului, diabetul a început să facă ravagii printre femeile tinere. Ia câteva măsuri de siguranță pentru a te pune la adăpost de această pacoste.

Zahărul, ah, ce plăcere numai să-i rostești numele, darămite să-l savurezi sub formă de caramel într-o brioșă delicioasă… Din păcate însă, „minunatul zahăr” consumat în exces și combinat cu stres, sendetarism și o alimentație dezechilibrată provoacă „boala secolului” – diabetul.

Mănâncă mai puțin zahăr

Nutriționiștii și medicii au tras semnalul de alarmă încă de acum câțiva ani: alimentele semi-preparate (fără un aport nutritiv semnificativ și cu mult zahăr ascuns printre ingrediente) fac ravagii în organismul femeii moderne supuse unui nivel de stres care nu a mai fost înregistrat în niciuna dintre generațiile precedente.

Pe deasupra, faptul că, cel puțin la noi, în România, lipsește „cultul mișcării”, ne predispune la apariția acestei boli cronice și care riscă să ne dea viața peste cap.

Dependența de zahăr. Ce este și cum o tratăm?

Fă de pe acum câteva schimbări în modul tău de viață pentru a micșora riscul de a deveni mai târziu diabetică. Este simplu și, pe deasupra, nici nu vei mai sta cu grija kilogramelor în plus sau a celulitei – nu te vei mai îngrășa, pur și simplu.

Informează-te

Bănuiești că de multe ori reclamele sunt doar „praf în ochi” și că acele produse numai sănătoase nu sunt de fapt. Dar știi cu adevărat ce mănânci? Citește pe net despre pericolul anumitor ingrediente folosite în cele mai multe semi-preparate din carne, în pâine, dulcețuri și în alte produse alimentare de bază, care se află în meniul tău zilnic.

Alternative naturale la zahăr

Folosește-ți smarthphone-ul pentru a afla ce se află în alimentele pe care te pregătești să le cumperi. Descarcă app-ul gratuit Healthy Diet & Grocery Food Scanner, dezvoltat de ShopWel, scanează codul de bare și află dacă acel produs este cu adevărat healthy pentru tine.

Gătește, cumpără de la piață și din magazinele bio

Tot aud în ultimul timp că nu merită să cumperi bio pentru că este foarte posibil ca toate acele produse piperate ca preț să fie „făcătură”. Lucrurile nu stau chiar așa… În general, fermele bio sunt finanțate cu fonduri europene, iar asta înseamnă că sunt „controlate la sânge”.

Faptul că acel produs bio nu este o „făcătură” este ușor de observat chiar pe etichetă: ai să vezi „frunza europeană”, element grafic rezervat produselor bio, un cod care conține denumirea țării de proveniență și cifre care fac referire la numărul lotului din care face parte alimentul.

Pe de altă parte, părerea mea sinceră de consumator de produse bio este că merită să-ți cumperi alimente de bază bio ca făină (dacă ai mașină de pâine), ouă, unt, lapte (mare grijă, cel obișnuit conține hormoni dăunători). Cât despre brânză și carne, reînvie obiceiurile de demult și caută-ți un furnizor de la țară, în care să ai încredere.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise