De ce nu functioneaza antrenamentul tau?

Ai ales un antrenament cu care te simți confortabil și pe care îl faci destul de des, dar rezultatele întârzie să apară. Care să fie problema?

În primul rând, ai ales un antrenament cu care te simți confortabil. Sună ciudat, nu? Ideea e că trebuie să îți provoci mereu corpul, să alegi antrenamente ceva mai grele, iar atunci când te-ai obișnuit cu ele să le schimbi.

Stii de cat sport ai nevoie?

Uneori, un antrenament funcționează foarte bine, însă după ceva timp începi să observi că îl faci degeaba. Acest lucru se întâmplă pentru că organismul tău s-a obișnuit cu el și are nevoie de ceva nou, mai interesant, mai greu. Corpul tău se schimbă doar când îl forțezi să se adapteze.

Apoi, stai prea mult timp jos. Nici în cazul în care faci sport des nu e ok să lenevești în restul zilei. Încearcă să mergi mai mult pe jos, să faci mai des ordine prin casă pentru a te mai mișca puțin, să sari puțin coarda în timpul unei reclame de la televizor sau să faci niște genoflexiuni în timp ce aștepți să se încălzească mâncarea.

Ce mancam inainte si dupa sport

Bineînțeles, și somnul este foarte important. Încearcă să ai un program de somn pe care să îl respecți. Dacă nu dormi suficient, nu vei avea destulă energie să faci sport, iar mișchii tăi nu se vor mai dezvolta atât de bine.

O altă greșeală foarte comună este să te răsfeți după sală. ”M-am descurcat perfect azi la antrenament, pot mânca o pizza când ajung acasă!” Nu, nu poți! Pentru a avea un corp sănătos și frumos este nevoie și de o alimentație sănătoasă. Sigur, poți „trișa” din când în când, dar ai grijă cât de des faci acest lucru.

Tu faci aceste greșeli?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.