De ce nu au bărbații celulită?

Există numeroase mituri despre celulită, iar unul dintre cele mai des întâlnite este că bărbații nu se confruntă cu această problemă.

Realitatea este că și bărbații pot avea celulită, însă femeile sunt mai predispuse la această condiție. Explicația este următoarea:

Tesuturile conjunctive sunt diferite

Citește și: 7 mituri FALSE despre celulită 

În cazul bărbaților, celulele au forma unui fagure, iar acest lucru nu permite grăsimii să iasă la suprafață. La femei, în schimb, acestea sunt așezate orizontal, iar grăsimea poate ieși la suprafață.

Hormonii

Probabil ai observat și tu care sunt momentele în care apare celulita la femei: în adolescență, după naștere și la menopauză – atunci când producția de hormoni nu este în limite normale. În plus, estrogenul poate afecta colagenul din piele și articulații.

Grosimea pielii

Bărbații au pielea mai groasă decât a noastră, iar acest lucru poate „camufla” problemele pielii.

Citește și: 4 exfoliante naturale care te scapă de celulită

Însă, așa cum spuneam și mai sus, și bărbații pot avea celulită. În general, la ei apare în zona abdomenului și a taliei. Cauzele sunt aceleași: sedentarism, alimentație nesănătoasă, tulburări hormonale. Totuși, bărbații mai sunt norocoși dintr-un punct de vedere: ei pot scăpa mai repede de celulită decât femeile!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.