De ce nu ar trebui să porți lenjerie intimă când dormi

Ar trebui să dormim în chiloți? Doar cu pantalonii de pijama? Dezbrăcate? Iată răspunsul.

Încă de la începutul timpului, oamenii s-au împărțit în trei categorii: cei care dorm dezbrăcați, cei care poartă pijamale confortabile și cei care preferă un chilot și un tricou. Fiecare crede că alegerea sa este cea corectă, însă a venit momentul ca oamenii de știință să ne spună care este adevărul.

Femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații

Doctorul ginecolog Dr. Alyssa Dweck a discutat această chestiune în cadrul unui interviu, iar argumentele sale ne-au convins să renunțăm la lenjeria intimă pe timp de noapte.

Dacă zona intimă este acoperită constant de un material, în special dacă acesta nu este natural, se acumulează umezeală, iar umezeala este locuința ideală a bacteriilor”, spune Dr. Dweck.

5 trucuri pentru un somn odihnitor

Având în vedere că de când ne trezim și până ne culcăm purtăm lenjerie intimă, cel puțin noaptea am putea renunța la ea, în special pe timp de vară, când corpul transpiră. Asta dacă nu vrei să te trezești cu vreo infecție vaginală, cel puțin.

Totuși, nu este musai să dormi complet dezbrăcată dacă nu te simți confortabil – deși și această variantă poate avea anumite beneficii. Alege pantaloni de pijama cât mai largi, confecționați din materiale precum bumbacul, care permit pielii să respire și care absorb umezeala.

Ce trebuie să știi despre chiloții tanga

În cazul în care îți este prea cald cu pantaloni de pijama și vrei neapărat să porți chiloți când dormi, alege neapărat unii mai lărguți din bumbac.

 

 
*articol preluat din Cosmopolitan UK

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.