De ce mănânc atât de mult?

Iată câteva cauze surprinzătoare pentru care mănânci prea mult.

Oricât de mult crezi că deții controlul asupra a ce (și cât) mănânci, aceste lucruri sunt influențate de mulți factori precum oameni, locuri sau obiectele de care ești înconjurată. Dacă vrei să ai o alimentație sănătoasă, ține cont de acest lucruri:

5 obiceiuri pentru o alimentatie mai sanatoasa

Nu trebuie să ai dezordine în jurul tău

Așa cum un birou dezordonat și plin de lucruri inutile îți sabotează creativitatea, dezordinea din camere, mai ales cea din bucătărie, te poate face să mănânci mai mult. Încearcă să arunci sau donezi obiectele de care nu ai nevoie și organizează-le mai bine pe restul.

Un meniu variat nu te va ajuta

Cu cât ai mai multe feluri de mâncare pe masă sau grupuri alimentare în farfurie, cu atât mai mult vei consuma. Încearcă ca fiecare masă a zilei să fie mai simplă, iar dacă iei masa în oraș gândește-te dinainte ce vei comanda.

Cum ar trebui sa arate o masa echilibrata

Dimensiunea farfuriei este importantă

O farfurie mare de poate păcăli, făcându-te să crezi că ai mai puțină mâncare. Alege farfurii și castroane mai mici și vei consuma mai puțin! Totuși, nu face asta cu orice fel de mâncare. Dacă ai chef de o salată, de exemplu, e o idee foarte bună să folosești un bol mai mare.

Dormi suficient?

Dacă nu dormi destul, vei simți nevoia să consumi alimente dulci sau grase, ceea ce nu e foarte ok. De asemenea, privarea de somn scade stăpânirea de sine, deci te vei abține mai greu să nu mănânci aceste tipuri de alimente, deși știi că nu sunt foarte sănătoase.

Care sunt cele mai eficiente si sanatoase diete?

Nu te certa cu cei apropiați!

Ai observat că atunci când te cerți cu iubitul sau un amic ai chef să mănânci 5 porții de cartofi prăjiți sau o tonă de ciocolată? Nu ești singura care simte această nevoie! Cu cât ești mai apropiată de persoana cu care te cerți, cu atât mai mult vei mânca, deci evită certurile.

 

*articol preluat din Cosmopolitan NG

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.