De ce mamele NU ar trebui sa se simta prost cand cer ajutor

Toată treaba cu „sunt o femeie puternică și independentă” te poate face să te simți vinovată atunci când ceri ajutorul cuiva.

Și tatăl trebuie să aibă grijă de copii și de casă. Nu îți fie jenă să îți rogi partenerul să te ajute cu cei mici sau cu curățenia, cumpărăturile, gătitul… Trebuie să împărțiti toate aceste sarcini între voi.Nu trebuie să îți ceri scuze la birou pentru că ai copil. Uneori pur și simplu trebuie să pleci imediat de la birou pentru că cel mic este bolnav, de exemplu. Se poate ca viața de familie să interfereze cu viața profesională, dar trebuie să încerci să găsești un echilibru între cele două. În orice caz, niciodată nu e ok să îți ceri scuze pentru că ai un copil acasă.

Și copiii te pot ajuta prin casă! Este greșit să crezi că, fiind mamă, e de datoria ta să faci totul prin casă. Cei mici te pot ajuta cu tot felul de treburi, potrivite vârstei lor, bineînțeles. Învată-i să strângă după ei, să mai facă ordine prin casă, să schimbe apa câinelui… Poți transforma totul într-o joacă, pentru a le face plăcere. „Cine strânge cele mai multe jucării de pe jos în 5 minute primește ciocolată la desert!”

Pur și simplu nu trebuie să te ocupi tu de asta. Dacă nu ai suficient timp liber, poți angaja pe cineva care să te ajute.

Nu ești un super-om și nu îți cere nimeni să fii. Nu te mai forța, la un moment dat vei cădea epuizată. La propriu.

 

*articol preluat de pe Cosmopolitan NG

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise