De ce le place barbatilor sa faci tu primul pas

Bărbatul trebuie să facă primul pas! Cam asta ne-a băgat în cap societatea, cultura populară şi toate formele de mass media. Totuşi, în caz că nu ai trăit în peşteră în ultimii ani, ai remarcat şi tu că vremurile se schimbă şi faptul că aparţinem unui sex sau altuia nu ar trebui să ne afecteze sau să ne limiteze în vreun fel comportamentul. În secolul al XXI-lea, este ok ca femeia să facă primul pas, să invite ea bărbatul la dans, să facă ea cererea în căsătorie, să aducă ea mai mulţi bani în casă…

Hai să depăşim mentalităţile de Evul Mediu şi să trăim aşa cum simţim, nu aşa cum au decis alţii, acum mii de ani, că „se cade” şi „trebuie”! Să faci tu primul pas şi să abordezi tipul care îţi place este o mişcare îndrăzneaţă, care (încă) îi uimeşte pe majoritatea bărbaţilor, dar nicidecum nu îi deranjează (decât dacă sunt nişte misogini care consideră că femeia este supusă bărbatului, sau nişte complexaţi care îşi simt bărbăţia ameninţată când altcineva preia controlul). Iată de ce:Îi scuteşti de o grămadă de treabă

Flirtul şi întregul proces de a curta pe cineva nu este decât un joc, care poate deveni teribil de obositor. Vrei să îi arăţi persoanei care îţi place că eşti interesat de ea, dar în acelaşi timp nu vrei să pari prea dornic şi disperat. În plus, de cele mai multe ori, atât bărbaţii, cât şi femeile, interpretează greşit „semnalele” flirtului.

De pildă, tu poţi crede că atitudinea de femme fatale hard to get îl va face să te dorească şi mai mult, dar el poate foarte uşor să înţeleagă din atitudinea ta inabordabilă că persoana lui nu te interesează şi se va retrage. Dar dacă faci tu primul pas, nu mai există riscul să interpreteze greşit semnalele. În plus, mulţi bărbaţi sunt timizi sau prea macho ca să recunoască că le place o tipă. Dar orice bărbat, oricând, se va simţi flatat când o femeie îl abordează. Şansele să nu-ţi răspundă la avansuri sunt minime!

Îti cunosc din start intentiile

Aşa cum am spus, jocul seducţiei poate deveni frustrant, mai ales pentru bărbaţi, care nu stau prea bine la capitolul intuiţie. Studiile de specialitate au conchis că cele două jumătăţi ale creierului sunt mai bine conectate în cazul sexului frumos, de aceea femeile înţeleg mai bine emoţiile, contextele şi semnele non-verbale. Aşa că un tip poate sta mult şi bine în „zona prieteniei”, deşi te place mai mult decât ca un simplu prieten, pentru că pur şi simplu nu intuieşte că şi tu îl placi – ca bărbat, nu doar ca amic. Aşa că, dacă există un tip care îţi place şi simţi că şi el nutreşte aceleaşi sentimente pentru tine, cel mai probabil intuiţia nu te înşeală.

Le arăti că ştii ce vrei

Nici unui bărbat nu-i plac femeile nehotărâte (şi varianta inversă este la fel de valabilă!). De regulă, persoanele care nu ştiu ce vor ajung să sufere, şi singure, pentru că se joacă cu răbdarea şi sentimentele celorlalţi (chiar dacă o fac involuntar). În plus, dacă faci primul pas înseamnă că eşti îndeajuns de matură să ştii ce calităţi cauţi la un bărbat, şi nu numai. Transmiţi mesajul că ştii ce vrei de la viaţă şi de la relaţiile tale, inclusiv de la cele amoroase, prin urmare traiul alături de tine nu ar trebui să fie o „tortură sentimentală”.

Le arăti că eşti încrezătoare în tine însăti

Încrederea în sine este cea mai atractivă calitate, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor. O femeie care abordează un bărbat, sigură pe ea şi fără teamă de a fi respinsă, emană sex-appeal prin toţi porii. Este sigură pe ea (atât pe felul în care arată, cât şi pe ceea ce simte), ştie ce vrea şi e dispusă să lupte ca să obţină ce-şi doreşte. Este complet opusul femeii indecise, care zăpăceşte şi oboseşte bărbaţii până în stadiul în care îi pune definitiv pe fugă.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise