De ce îți cade părul și cum poți rezolva această problemă?

Căderea părului nu este o problemă cu care doar bărbații se confruntă. Află care sunt unele dintre cauzele sale și ce poți face pentru a avea un păr frumos și sănătos.

Cele mai multe femei își doresc un păr lung, sănătos, strălucitor și moale. Vedem cum, după o vârstă, bărbații din jurul nostru încep să aibă ceva mai puțin păr, însă suntem sigure că noi nu vom trece prin asta. Și apoi se întâmplă. Chiar dacă e normal să ne cadă câteva fire atunci când ne spălăm pe cap sau ne periem părul, ne dăm seama când pierdem o cantitate prea mare de păr. Ce e de făcut?

Citește și: Păr sănătos în 30 de zile 

De ce îți cade părul și cum poți rezolva această problemă?

Una din cauzele cel mai des întâlnite este stresul. Dacă treci printr-o perioadă mai dificilă, încearcă să faci yoga, să meditezi, să faci sport, să te relaxezi mai mult, să mergi la psiholog. Încearcă cât mai multe metode de reducere a stresului, pentru a o găsi pe cea ideală pentru tine.

O altă cauză poate fi sarcina. Dacă abia ai născut, e posibil să înceapă să îți cadă părul. Nașterea îți afectează destul de mult corpul, iar dezechilibrul hormonal poate agrava problema. În acest caz, așteaptă până când revii la normal (ar trebui să dureze 6-12 săptămâni) sau ia vitamine pentru a grăbi procesul.

Citește și: Top 10 sfaturi pentru păr sănătos și strălucitor 

Căderea părului poate fi cauzată și de anemie. Alte simptome ale acesteia sunt durerile de cap și oboseala. Ar trebui să mergi la doctor pentru analize, apoi să îți schimbi dieta.

Și dacă tot a venit vorba de dietă, ar trebui să faci tot posibilul să ai o alimentație sănătoasă. Dacă organismul nu primește nutrienții de care are nevoie, e posibil ca părul să înceapă să cadă.

Uneori, problema poate apărea doar din cauza ta. Dacă obișnuiești să îți prinzi părul în coadă, nu îl strânge prea tare.

De asemenea, nu ar trebui să folosești foarte des placa de păr, ondulatorul sau uscătorul. Iar când o faci, nu uita să folosești un produs termoprotector!

Citește și: Soluții pentru regenerarea părului 

O altă cauză a căderii părului este pierderea în greutate. Atunci când slăbești, ar trebui să o faci într-un mod sănătos. Dacă slăbești prea rapid, te poți confrunta cu diferite probleme, inclusiv căderea părului.

 

*articol preluat din Woman’s Day (autor: Julie Ricevuto)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.