De ce ești obosită tot timpul? 5 motive medicale

Te simți mereu obosită? Acest lucru îți poate arăta că ai una dintre aceste probleme medicale care nu trebuie trecute cu vederea.

De ce ești obosită tot timpul?

Suferi de depresieSă fii depresiv nu înseamnă neapărat să fii supărat. De cele mai multe ori, depresia vine la pachet cu dureri de cap (sau dureri în general), irascibilitate, sentimente de inutilitate, tulburări digestive și somnolență pe tot parcusrul zilei.

Citește și: Cum știi că un prieten suferă de depresie? 

Ai o deficiență de fier

Una dintre cele mai comune cauze ale oboselii o reprezintă deficiența de fier, în special în cazul femeilor care au un flux menstrual abundent. Alte simptome includ apatia, durerile musculare, crăparea unghiilor, dispneea (greutatea în respirație), dificultați de concentrare și infecții frecvente.

Ai o deficiență de vitamina B12

Alte simptome includ amețeala, pielea palidă, memoria slabă, vederea încețoșată/dublă/sensibilitatea la lumină. Se crede că doar vegetarienii pot avea această problemă, ceea ce este fals. Nu numai că oricine poate avea o deficiență de vitamina B12, dar nici măcar nu este o regulă ca vegetarienii să prezinte această lipsă.

Ești deshidratată

O altă cauză a oboselii este deshidratarea. Pentru că nu bei suficientă apă, sângele este îngroșat, iar inima pompează cu dificultate. Din acest motiv, oxigenul și nutrienții ajung mai greu la destinație, iar nivelul energiei scade.

Citește și: Cum îți afectează poluarea sănătatea pielii 

Ești stresată

Și stresul poate duce la oboseală! În aceste situații, organismul eliberează mai mult cortizol (hormonul stresului), care menține corpul în alertă. Acest lucru duce la tulburări de somn, motiv pentru care ești mereu obosită.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.