De ce este FPS-ul mai important când ești însărcinată?

Știi deja că produsele cu factor de protecție solară sunt foarte importante, dar poate ai auzit că femeile însărcinate trebuie să aibă chiar mai multă grijă. Este adevărat, iar COSMO îți expică de ce.

Femeile însărcinate trebuie să folosească produse cu FPS de cel puțin 30 de fiecare dată când ies din casă. Hormonii sarcinii îți pot face pielea mult mai sensibilă la razele UV și pot cauza hiperpigmentarea pielii. În plus, mai există și alte riscuri la care ar trebui să te gândești, cum ar fi apariția cancerului de piele.Bineînțeles, cancerul de piele nu bucură pe nimeni, însă dacă acesta apare când ești însărcinată poate fi cu mult mai periculos. Femeile care au fost diagnosticate în această perioadă sau în primul an de când au născut au un risc mai crescut de răspândire a cancerului, iar acesta poate reapărea sau poate fi fatal. Deși cauza nu se cunoaște cu siguranță, se crede că de vină sunt hormonii și sistemul imunitar scăzut.

Dacă ai alunițe, stai cu ochii pe ele mai ales în această perioadă. Iată la ce trebuie să fii atentă:

Asimetrie: dacă tragi o linie imaginară de-a lungul aluniței, jumătățile trebuie să fie egale. Dacă nu sunt, acesta poate fi unul din primele semne ale cancerului de piele.

Margini: marginile aluniței ar trebui să fie nedete și uniforme, nu neregulate.

Culoare: un amestec de culori (chiar și nuanțe ale aceleiași culori) pe alunițe reprezintă un semn de avertizare, la fel și alunițele prea închise la culoare.

Diametru: alunițele nu ar trebui să aibă peste 6 mm în diametru.

Schimbări: alunițele nu ar trebui să își schimbe dimensiunea sau textura, nici să sângereze.

Pe lângă produsele cu FPS, ar trebui să eviți soarele cât de mult poți. Stai la plajă doar în orele permise (până în ora 10, cel târziu 11, după ora 16-17) și poartă ochelari de soare și pălărie.

 

*articol preluat din Harper’s Bazaar (autor: Bridget March)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.