De ce este dieta rapida nociva?

Cine nu îşi doreşte să slăbeasă într-un timp cât mai scurt? Fie că vrei să fii pregătită pentru plajă sau să arăţi superb în noua rochie pe care ţi-ai cumpărat-o, să dai jos kilogramele în plus rapid poate fi dificil şi, pe deasupra, deloc sănătos.

Iată de ce o dietă rapidă este nocivă.

Pentru început, ce este o dietă rapidă? De regulă, persoanele care doresc să slăbească foarte repede urmează o dietă strictă cu un conţinut scăzut de calorii şi consumă alimente cu un conţinut foarte mic de nutrienţi necesari organismului. Se ajunge astfel la înfometare, dar kilogramele în plus dispar ca prin minune. Din păcate, acest lucru nu este sănătos.

Dacă urmezi o astfel de dietă rapidă, efectele negative nu vor întârzia să apară. Un organism sănătos are nevoie de calciu, vitamine, proteine şi alte substanţe nutritive, iar dacă acestea lipsesc, corpul tău nu va funcţiona cum trebuie.

De exemplu, o carenţă gravă de calciu duce la pierderea masei osoare şi chiar la osteoporoză. Lipsa substanţelor necesare organismului duce la distrugerea acestuia; te vei simţi mereu slăbită şi, mai mult de atât, chiar şi sistemul nervos va fi afectat, astfel încât vei observa că atenţia şi memoria ta încep să aibă de suferit.

Dieta rapidă este nocivă şi din cauza vergeturilor. Acestea sunt nişte linii inestetice ce apar pe suprafaţa corpului şi, chiar dacă din punct de vedere medical nu te afectează cu nimic, nimeni nu poate spune că sunt atrăgătoare.

În general, vergeturile apar la femei pe coapse, sâni, solduri sau fese. Din păcate, nu există remedii pentru acestea. Într-adevăr, ele pot fi estompate sau micşorate, însă nu vor dispărea de tot niciodată.

Dar poate că cel mai rău lucru care ţi se poate întâmpla când urmezi o dietă rapidă este efectul de yoyo. De regulă persoanele care urmează o astfel de dietă extremă slăbesc într-un timp foarte scurt, apoi revin la alimentaţia obişnuită, iar kilogramele date jos apar imediat la loc. Şi ce faci când observi că te-ai îngrăşat din nou? Începi iar dieta rapidă! Bineînţeles, acest lucru este foarte nociv şi te afectează şi psihic.

Corpul tău este cel mai important lucru pe care îl vei deţine vreodată, deci trebuie să ai grijă de el şi să îl respecţi. Dacă vrei să slăbeşti, o dietă rapidă nu este deloc indicată. În schimb, fă tot posibilul să ai o alimentaţie sănătoasă şi să faci constant exerciţii fizice.

Tu ai urmat vreodată o dietă rapidă? Ştiai cât de nocivă este?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.