De ce e important sa ai o viata activa?

Toată lumea îți spune că trebuie să ai o viață activă, dar știi și de ce?

Activitata fizică este foarte importantă pentru o viață lungă și sănătoasă, pentru o siluetă de invidiat, dar și pentru o stare de spirit mai bună. Nu e niciodată prea târziu să îți schimbi stilul de viață și, pentru a te convinge să o faci, îți vom explica de ce e importantă să ai o viață activă.

5 sporturi pe care vrei sa le incerci vara asta

Având o viață activă, îți vei îmbunătăți sănătatea pe termen lung. Iată câteva dintre beneficiile pe care le aduce organismului tău:

Previne anumite boli cronice, printre care bolile cardiovasculate, cancerul și accidentele vasculare cerebrale, acestea fiind cel mai des întâlnite trei cauze de deces.

Regulile unui corp tonifiat

Te ajută să ajungi la o greutate ideală și să o păstrezi. Un studiu recent a arătat că unul din trei adulți din lume este supraponderal sau chiar obez. „Rata de creștere a obezității și a supraponderabilității în țările în curs de dezvoltare este alarmantă”, spune Steve Wiggins, unul dintre autorii acestuia. Bineînțeles, supraponderabilitatea aduce cu ea numeroase boli, nu doar un aspect fizic neplăcut.

Îți face mușchii să fie mai puternici. Acest lucru este foarte important și nu doar pentru bărbații care vor să aibă cu ce se lăuda. De asemenea, te ajută să ai mai multă forță și rezistență la modul general.

Te ajută să ai oase și articulații mai puternice. Osteoporoza, în trecut considerată o boală a bătrânilor, este acum mult mai des întâlnită, mai ales în rândul femeilor – în jur de 80% dintre cei care suferă de această boală sunt femei.

Îți îmbunătățește calitatea somnului.

Cum ar trebui sa arate o masa echilibrata

Reduce nivelul de stres și îți îmbunătățește starea de spirit.

Te poate ajuta să scapi de depresie și chiar o poate preveni.

Îți crește șansele de a avea o viață mai lungă.

Pentru a te bucura din plin de aceste beneficii, încearcă să faci sport în fiecare zi. 30 de minute sunt suficiente pentru adulți, în timp ce copii ar trebui să facă mișcare cam 60 de minute. De asemenea, nu uita să ai și o alimentație sănătoasă!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise