De ce ar trebui sa mananci mai multe fructe si legume?

Auzi peste tot că trebuie să mănânci mai multe fructe și legume, în special vara, dar știi și de ce? Care sunt aceste beneficii minunate pe care le aduc acestea?

Fructele și legumele, aceste bunătăți ale naturii, sunt o parte importantă a unei diete sănătoase. Fiecare are anumite vitamine și nutrienți necesari organismului, astfel încât este recomandat să le consumăm într-o varietate cât mai mare.Cum pastrezi fructele proaspete?

Iată, deci, care sunt principalele motive pentru care trebuie să mănânci mai multe fructe și legume zi de zi:

Te protejează împotriva bolilor cardiovasculare

Există numeroase studii care arată că o dietă bogată în fructe și legume poate reduce cu până la 30% riscul bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale. Fructele și legumele recomandate în acest sens sunt varza, conopida, broccoli, portocalele, lămâile și grapefruit.

Scad tensiunea arterială

Un studiu efectuat în 2014 a arătat că persoanele care au o dietă vegetariană au o tensiune arterială mai scăzută. Astfel, cu cât mănânci mai multe fructe și legume, cu atât mai bine pentru corpul tău.

Cum sa te descurci ca singura vegetariana din familie

Te protejează împotriva cancerului

Deși nu se poate spune clar că nu vei avea niciodată cancer dacă mănânci multe fructe și legume, unele studii au arătat că dacă le vei consuma des, în cantități mari, te pot proteja împotriva anumitor forme ale acestei boli.

Îți îmbunătățesc văzul

Consumul de fructe și legume îți poate păstra ochii sănătoși și poate preveni două afecțiuni care apar când îmbătrânim: cataracta și degenerescenta maculară.

Cum poți consuma mai multe fructe și legume?

În primul rând, încearcă multe rețete – cu cât sunt mai diferite, cu atât mai bine. Alege un fruct sau o legumă în fiecare săptămână și prepară-le în mod diferit, cu siguranță vei găsi ceva absolut gustos. Pentru a consuma mai multe fructe și legume, trebuie pentru început să le descoperi.

Retete delicioase cu cirese

Apoi, ține fructele la vedere. Dacă le „ascunzi” în frigider nu le vei vedea des, așa că vei fi mai tentată de o pungă de chips-uri, de exemplu. Cumpără-ți un coș de fructe simpatic și ține-l pe masă sau pe blatul de bucătărie. Fă-ți și salate de fructe – în felul acesta, va părea un desert mai sofisticat, nu un simplu fruct plictisitor, și te vei bucura și de diversitate.

Același lucru este valabil și în cazul legumelor – salate, salate, salate! Măcâncă-le simple, alături de un sandwich sau de un copan de pui la cuptor.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise