De ce ar trebui să consumi ulei presat la rece

Totul despre ulei presat la rece: cum este obținut, de ce este o alternativă mai sănătoasă, unde poate fi găsit și ce preț are?

Știai că uleiurile obișnuite, pe care le cumperi de la orice supermarket, îți pot afecta în mod negativ sănătatea? Din păcate, mulți dintre noi le folosim constant, însă există o alternativă mai sănătoasă: uleiul presat la rece.

Ce este uleiul presat la rece și de ce este mai sănătos?

Diferența dintre un ulei obișnuit și unul presat la rece este modul în care se prepară. Cel din urmă este obținut prin presarea mecanică a semințelor, fără a se mai folosi procesul de rafinare chimică.

Citește și: Produsul minune al lunii: uleiul de măsline 

Din acest motiv, uleiul presat la rece conține toate vitaminele, mineralele, antioxidanții și acizii grași polinesaturați din semințele folosite. Acestea au beneficii numeroase beneficii pentru sănătate, motiv pentru care din ce în ce mai multe persoane renunță la uleiul obișnuit.

Ce beneficii pentru sănătate are uleiul presat la rece?

  • reglează nivelul colesterolului;
  • stimulează activitatea rinichiilor;
  • menține sănătatea sistemului cardiovascular;
  • previne îmbătrânirea timpurie;
  • ajută la tratarea insomniei;
  • ajută la tratarea depresiei;
  • te scapă de constipație.

De unde cumpăr ulei presat la rece?

Există o mulțime de site-uri de unde poți cumpăra ulei presat la rece, dar îș poți achiziționa și de la mici producători sau din supermarket-uri și hypermarket-uri.

Citește și: Produsul minune al lunii: uleiul de cocos 

Cât costă uleiul presat la rece?

Așa cum te așteptai, uleiul presat la rece e puțin mai scump decât cel obișnuit – 8-15 lei litrul, în funcție de producător. Însă noi credem că nu poți pune preț pe sănătate, deci nu te feri de acest tip de ulei doar din cauza prețului ușor ridicat.

Tu folosești ulei presat la rece?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.