De ce am ales sa fiu vegetariana

Te întrebi care ar fi motivele pentru care cineva ar renunța la carne? Iată câteva dintre ele.

Pentru început, trebuie să știi că acest articol nu are scopul de a te face să te simți vinovată în vreun fel pentru că mănânci carne. Sigur, există anumiți vegetarieni și vegani care țin să se laude cu alegerile făcute în fața tuturor și să te judece pentru alegerile tale, dar personal nu am cunoscut niciunul și nici eu nu am fost niciodată așa.

Cum să te descurci ca singura vegetariană din familie

Într-un fel, alegerea alimentației poate fi comparată cu credințele religioase: poți crede ce vrei, ce te face să te simți bine, dar nu băga altcuiva pe gât credințele tale. Cu alte cuvinte, de ce mi-ar păsa mie ce mănânci tu? Culmea e că mulți carnivori încep să îți facă morală atunci când află că nu consumi carne, de parcă i-ar afecta personal alegerea ta.

Dar să lăsăm la o parte pălăvrăgeala fără sens. Iată care sunt motivele pentru care eu am ales să fiu vegetariană*:

În primul rând, nu vreau să mănânc animale. Da, recunosc că anumite mâncăruri făcute cu carne sunt gustoase, dar, atâta timp cât pot mânca ceva ce nu provine dintr-un biet animal, de ce să nu o fac? Iubirea pentru animale a fost pentru mine motivul principal pentru care am renunțat la carne, apoi a intervenit o oarecare scârbă. Acum chiar mi-e greu să îmi imaginez cum aș consuma un cadavru. Și nu, aceasta nu este o exagerare, un animal mort este un cadavru, oricum ai pune problema.

Tot ce trebuie să știi despre regimul vegetarian

Unele persoane sunt de părere că animalele nu au sentimente sau nu au suflet. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr! Alte persoane spun că animalele nu ar suferi. Din păcate, treaba stă tocmai invers. Dacă ai impresia că toate văcuțele, găinile și porcii aleargă fericiți pe câmp cât e ziua de lungă, apoi se sting de bătrânețe și ajung în farfuria ta, permite-mi să îți spun că greșești. Uită-te măcar la jumătate din documentarul Earthlings și vei afla cum stă treaba deja.

Apoi, din punct de vedere fizic, oamenii pur și simplu nu sunt făcuți să mănânce carne. Nu avem gheare, nu avem dinți frontali ascuțiți, nu avem un tract intestinal scurt și nu avem un acid stomacal puternic (adică digerăm foarte greu carnea, iar aceasta rămâne în interiorul corpului nostru mult mai mult decât ar trebui)…

Dacă ai impresia că vegetarienii nu sunt sănătoși, pentru că le lipsesc proteine și tot felul de alte substanțe, află că te înșeli. Nutrienții pot fi luați din muuulte alte surse. În plus, atunci când ești vegetarian, descoperi foarte multe ingrediente și mâncăruri noi cu care experimentezi!

De ce ar trebui să mănânci mai multe fructe și legume?

De asemenea, există și multe beneficii pentru sănătate, după cum probabil ai auzit deja de multe ori. Prin evitarea toxinelor, a hormonilor, a steroizilor, poți deveni mai sănătoasă.

Deși acesta nu a fost unul dintre motivele care m-a convins pe mine, îmi face plăcere să știu că pot contribui la reducerea poluării. Te întrebi ce legătura are poluarea cu renunțarea la carne? Află că industria cărnii a produs adevărate dezastre pentru mediul înconjurător!

Nu în ultimul rând, am renunțat la carne pentru că a fost al naibii de ușor. Inițial voiam să încep cu o zi pe săptămână, apoi să trec la două zile, apoi să trec la trei… Dar nu a fost cazul. Mi-am dat seama după trei sau patru zile că treaba nu e așa complicată cum credeam, mai ales când am atât de multe alte mâncăruri gustoase și sănătoase pe care le pot consuma!

 
*lacto-ovo vegetariană, pentru moment.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise