De ce ai un flux menstrual abundent?

Ai un flux menstrual abundent? Asta nu e neapărat ceva normal! Iată care poate fi motivul problemei tale.

Aproximativ o treime din femei prezintă sângerări menstruale abundente cel puțin o dată în viață (asta înseamnă mai mult de 80 mililitri sau o treime de ceașcă de sânge). Este adesea incomod și murdar, iar în unele cazuri chiar puțin înfricoșărător.Citește și: 5 probleme de sănătate cauzate de menstruație

Unele dintre cauzele unui flux prea abudent sunt cunoscute, de exemplu endometrioza, o afecțiune unde țesutul care în mod normal crește în interiorul uterului crește de fapt în afara acestuia. În alte cazuri, motivul nu este cunoscut și ar trebui să faci o vizită medicului ginecolog.

Însă un nou studiu arată care este unul dintre motivele principale pentru care unele femei suferă mai mult decât altele. Publicat de Centrul MRC pentru Sănătatea Reproductivă de la Universitatea din Edinburgh, acesta arată că fluxul menstrual abundent poate fi cauzat de o deficiența de proteină H1F1. Această proteina funcționează de obicei prin activarea altor gene atunci când nivelul oxigenului scade, ceea ce e normal în timpul menstruației.

Citește și: De ce ai dureri în timpul menstruației?

Oamenii de știință au testat celule din uterele a opt femei, patru dintre care având un flux abundent, și au aflat că cele din urmă aveau un nivel mai scăzut de H1F1.

Deși acesta a fost un studiu foarte mic, iar rezulvatele ar fi mai concludente cu un grup mai mare de femei, se speră că va încuraja oamenii de știință să găsească alte metode de a ajuta femeile care se confruntă cu un flux menstrual abundent.

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Beatrice Hemmings)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.