De ce ai mâncărimi în zona intimă?

Nu e deloc plăcut să ai mâncărimi în zona intimă, însă această problemă este destul de comună. Iată care sunt cauzele pentru care ai mâncărimi „acolo jos” și ce poți face pentru a te simți mai bine.

Există anumite probleme pe care nu le discutăm cu prietenele la un cocktail, iar mâncărimile din zona intimă se numără printre ele. Din fericire, COSMO e aici pentru tine și îți explică motivele pentru care e posibil să ai mâncărimi, dar și ce poți face pentru a scăpa de această problemă nesuferită.

Citește și: Care-i treaba cu scurgerile vaginale? 

În primul rând, e de înțeles de ce pot apărea mâncărimi în această zonă: este umedă, întunecată și călduță, un mediu perfect pentru iritații și mâncărimi. Partea bună e că, de obicei, situația nu e prea gravă și se poate trata cu ușurință.

Mâncărimea poate fi cauzată de anumite infecții, precum candida. Dacă ai și scurgeri vaginale care seamănă cu brânza de vacă, cel mai probabil o infecție este de vină. Fă o programare la medicul ginecolog și vei scăpa de această problemă în cel mai scurt timp.

Este posibil să ai pielea sensibilă. Dacă ai mâncărimi în exterior, este posibil să fie vorba de un fir de păr crescut pe sub piele sau de o iritație provocată de lenjeria nepotrivită.

Citește și: Ce greșeli faci când folosești tampoane 

De asemenea, mâncărimea poate fi cauzată de o afecțiune de piele precum eczemele, psoriasis sau lichenul plan. Dacă observi că ai și pete mai roșii în jurul vaginului, mergi la doctor, mai ales dacă te confrunți cu o astfel de afecțiune și în alte zone de pe corp.

Bineînțeles, și stresul poate fi vinovatul. Stresul îți afectează echilibrul hormonal, iar asta poate duce la mâncărimi în zona vaginală.

În cel mai rău caz, ai o boală cu transmitere sexuală. Nu trebuie să te panichezi, dar e recomandat să mergi la un control cât mai repede, mai ales dacă ai și scurgeri vaginale neobișnuite sau dureri la urinare.

 

 
*articol preluat din RedBook

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.