De ce ai insomnii?

Indexăm cele mai frecvente cauze pentru care nu poți pune geană pe geană zile la rând.

Bei prea multe băuturi energizante

De la cele 3–4 cești de cafea la alcool, ceai verde și negru, țigări, băuturi cu tot felul de substanțe energizante, sucurile de la sală pentru mai multă energie și rezistență, toate acestea cauzează insomnii, așa că nu te atinge de ele cu patru ore înainte de a te pune în pat.Cum să dormi bine pe caniculă

Mănânci înainte de culcare

E și normal ca dacă ai un job care te ține în priză, să compensezi seara lipsa hranei din timpul zilei. De altfel, nici să încerci să adormi cât îți este foame nu este o plăcere… cel mai probabil te vei trezi din cauza usturimii de stomac (cauzată de acidul gastric). Soluția? Impune-ți să mănânci ceva la serviciu, în timpul după-amiezei.

Ai un dormitor foarte dezordonat

Te înțeleg perfect! Și eu îmi doresc de multe ori o Mary Poppins care să-mi facă curat cât sunt plecată și să mă întorc într-o casă care strălucește de curățenie mai ceva ca-n reclame. Dar cum acest lucru nu este posibil, dezordinea acaparează încăperile și-mi dă o senzație de neliniște, de aglomerat. Este foarte posibil ca același lucru să ți se întâmple și ție. Fă curățenie, pune-ți lucrurile care stau alandala în cutii și vei vedea că somul te va cuprinde mai repede.

Nu poți face întuneric în cameră

Nu degeaba au fost inventate măștile de dormit sau storurile care transformă o cameră cu soare într-una întunecată – lumina te trezește, cu toate că organismul ar mai avea nevoie de odihnă. Investește în niște storuri sau perdele care să blocheze accesul luminii în cameră.

Ce cauzează insomnia și cum putem scăpa de ea

Salteaua este veche

Igiena saltelei și a lenjeriei de pat este esențială pentru un somn bun, dar și pentru sănătatea ta. Gândește-te că un adult expiră și transpiră în medie 500 ml de lichid în fiecare noapte și că într-un an elimini 500 g de piele moartă. Acum te-am convins să-ți iei o husă de pat, să schimbi așternuturile săptămânal și salteaua o dată la 10 ani?

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise