De ce ai dureri în timpul menstruației?

Oamenii de știință ne spun exact de ce avem dureri în timpul menstruației și da, poți trata cauza!

Orice femeie are dureri în timpul menstruației, fie că sunt crampe ușoare sau dureri din cauza cărora nu te poți ridica din pat. Cel mai probabil și tu credeai că este pur și simplu un simptom neplăcut ce poate fi tratat (pentru scurt timp) cu un analgezic. Ei bine, un studiu recent arată care este mai exact motivul pentru care avem dureri și ce putem face pentru a scăpa de ele.

Citește și: 5 probleme de sănătate cauzate de menstruație

Studiul sugerează că sindromul premenstrual este cauzat de o inflamație, care este cauzată de un biomarker numit proteină C-reactivă (C-reactive protein – CRP). Oamenii de știință au făcut această legătură după ce au discutat cu peste 3.300 de femei și se pare că prezența CRP e legată de acest simptom dureros.

Schimbarea stării de spirit, crampele abdominale și/sau durerile de spate, poftele, creșterea în greutate, balonarea și durerea de sâni par să fie legate de nivelul mai crescut de CRP din această perioadă”, spune autorul studiului.

Citește și: Sfaturi pentru sex în timpul menstruației

Oamenii de știință care s-au ocupat de acest studiu recomandă să evităm comportamentele care sunt asociate cu inflamațiile. De asemenea, medicamentele anti-inflamatorii ne pot scăpa de acest simptom.

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Zara Kenyon)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.