Cura cu ananas

De cele mai multe ori, este recomandat să adopţi o dietă graduală ce poate fi susţinută pentru o perioadă mai lungă de timp. Chiar dacă nu vei pierde din greutate prea repede, rezultatele pe termen lung au şanse mult mai ridicate să devină permanente, fără a-ţi pune sănătatea în pericol. Cura cu ananas este de fapt o mono dietă şi se situează la polul opus dietelor graduale, deoarece este extrem de restrictivă, are rezultate foarte rapide, însă nu poate fi susţinută pentru mai mult de 5, 6 zile fără a-ţi pune sănătatea în pericol. 

Chiar şi aşa, o astfel de dietă poate fi urmată ocazional pentru a scăpa de acele kilograme în plus înainte de un eveniment major din viaţa ta. Dieta ar trebui să fie complet eficientă atât timp cât nu ai nicio problemă de sănătate majoră care să te impiedice să o urmezi sau să nu depăşeşti durata de 5 – 6 zile. În orice caz, sfatul medicului de familie este recomandat pentru a preveni orice dubiu.

Beneficiile ananasului

Ananasul are puţine calorii şi un conţinut ridicat de apă, ceea ce îl face să acţioneze ca un diuretic puternic. În combinaţie cu un conţinut ridicat de fibre ce facilitează o digestie bună, această dietă bazată pe ananas are şi puternice efecte detoxifiante, de eliminare din organism a substanţelor nocive, care au fost acumulate de-a lungul timpului datorită comportamentelor nesănătoase (mese la ore neregulate, mâncare fast-food, mese dezechilibrate nutriţional, consum de alcool, cafea şi stres) şi a unui stil de viaţă neechilibrat. De asemenea, ananasul conţine bromelaină, un amestec de enzime ce ajută la digestia proteinelor, ce are un dublu rol atât ca agent anti-inflamator cât şi în creşterea eficienţei arderii grăsimilor din organism.  

Pro şi contra

Mono dietele au o reputaţie rea, însă dacă sunt urmate corect şi cu stricteţe, pot avea rezultate extrem de benefice. Cura cu ananas are câteva avantaje ce au facut-o foarte populară în rândul starurilor de la Hollywood:

  • Ingredientele sunt uşor de găsit şi de preparat;
  • Este o soluţie validă de a scăpa repede de cele câteva kilograme în exces;
  • Pe lângă faptul că te ajută să slăbeşti, este şi o dietă detoxifiantă eficientă;

Şi cum nimic nu este perfect, această dietă are şi câteva dezavantaje:

  • Ai nevoie de puţine ingrediente, aşadar devine monotonă. Astfel, creşte riscul de a nu rezista tentaţiei
  • Datorită efectelor diuretice ale ananasului în timpul dietei vei reţine mai puţin lichid, astfel că din corpul tău vor lipsi unii nutrienţi.Trebuie să fii foarte grijulie asupra nutriţiei personale post dietă, altfel vei lua în greutate mai repede decât ai scăpat de ea.
  • Nu poţi urma această dietă pentru o perioadă îndelungată deoarece creşte riscul unor boli de inimă, poate provoca probleme rinichilor şi poţi chiar pierde masă musculară.

Planul dietei de 5 zile

Pentru cele mai bune rezultate folosiţi numai ananas proaspăt, nu la conservă.

Mic-dejun: 2-3 felii de ananas, 1 pahar mic de iaurt degresat, fulgi de ovăz.

Gustare: un pahar de suc de ananas, o felie de pâine de secară prăjită, un ou fiert.

Prânz: o supă simplă preparată din legume la alegere, peşte grill sau pui.

Gustare: un pahar de suc de ananas, iaurt degresat.

Cină: Salată de pui şi ananas.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.