Cum te protejezi de soare

Cremele cu protecţie solară 

Foloseşte indiferent de anotimp creme de faţă cu protecţie solară, pentru că tenul este foarte sensibil şi rişti să capeţi riduri înainte de vreme. Atunci când faci plajă nu uita să aplici în cantităţi generoase crema cu protecţie solară şi să reînoieşti stratul în mod regulat, mai ales dacă intri în apă.

Atenţie! Dacă ai impresia că bronzul îţi protejează pielea de razele soarelui, această idee este complet greşită. Bronzul este semn practic al pielii afectate şi deci sensibilă. De aceea, expunerea fără protecţie nu va face decât să te afecteze şi mai tare.

Limitează timpul de expunere la soare

Cea mai bună perioadă pentru un bronz sănătos este dimineaţa devreme, când razele soarelui sunt mai puţin dăunătoare. După-amiaza, între 11-16 stai la umbră, altfel te vei trezi cu nişte arsuri ”de toată frumuseţea”.

Alte măsuri de protecţie 

Pe plajă, dar şi pe stradă, poartă pălării cu boruri largi, care sunt foarte chic, ochelari de soare polarizaţi, care sunt mult mai eficienţi decât cei obişnuiţi şi poartă haine largi, în culori deschise. În timp ce un tricou normal îţi oferă o protecţie solară minimă de aproximativ 5%, poţi investi în haine cu factor de protecţie mai mare dacă trebuie să stai mai mult timp afară, la soare.

Rămâi hidratată pe tot parcursul zilei, cu apă plată sau cu ceaiuri reci. Evită pe cât posibil alcoolul şi cafeaua, care te deshidratează, sau măcar consumă-le în cantităţi reduse.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.