Cum te pregatesti pentru dieta de detoxifiere?

Cum să îţi pregăteşti organismul pentru dieta de detoxifiere.

În primul rând, trebuie să ştii ce înseamnă dieta de detoxifiere. În cele mai simple cuvinte, în timpul dietei de detoxifiere consumi alimente şi lichide care te ajută să elimini toxinele care s-au adunat în organism de-a lungul timpului. Oricât te-ai strădui, este absolut imposibil să te fereşti de factorii nocivi din mediul înconjurător, care îţi afectează sistemul imunitar, cel endocrin şi cel nervos. Dacă ai făcut quiz-ul şi ai constatat că prezinţi majoritatea simtomelor, este cazul să treci la acţiune!

Beneficiile dietei de detoxifiere

Pot diferi de la persoană la persoană, dar cele mai importante sunt: un nivel de energie mai ridicat, putere mai mare de concentrare, digestie eficientă, imunitate mai puternică şi chiar îmbunătăţirea considerabilă a aspectului fizic. Adio, aşadar, cearcănelor, coşurilor şi petelor! Să nu mai vorbim de faptul că vei scăpa şi de câteva kilograme. Atenţie, este interzis acest regim persoanelor care suferă de diabet, care au boli renale, anemie şi femeilor însărcinate, aşa că e bine să îţi faci analizele ca să ai şi ok-ul doctorului tău de familie.

La ce să te aştepţi în timpul dietei de detoxifiere.

Dacă te hotărăşti să urmezi un regim de mai lungă durată, de 7 sau 10 zile trebuie să ştii că vei experimenta stări de slăbiciune, vei pofti constant la mâncarea „normală” şi plină de toxine, ba chiar te vei umple de coşuri (semn că se curăţă pielea în profunzime). Trebuie, aşadar, să ai o voinţă de fier şi să continui dieta, pentru că rezultatele se vor vedea abia după ce o termini, mai ales dacă îţi păstrezi obiceiurile bune de alimentaţie.

Cum te pregăteşti pentru dieta de detoxifiere.

În primul rând trebuie să stabileşti lista de alimente permise şi lista de interdicţii alimentare şi de stil de viaţă. Află că detoxifierea ”nu se pupă” cu alcoolul, tutunul, ţigările şi nopţile pierdute aiurea. Deci trebuie practic să intri într-un balon de sticlă pentru o perioadă de timp şi să stai departe de tentaţii.

Locuinţa ta trebuie să devină diet-friendly, adică să scapi de toate alimentele nepotrivite şi să îţi faci provizii de fructe, legume şi ceaiuri, în funcţie de tipul regimului pe care îl alegi. O să fie mai greu să faci asta dacă locuieşti cu cineva pentru că nu va fi prea uşor să îl faci să colaboreze cu tine în această privinţă. Cine îşi poate convinge iubitul carnivor să adopte un regim de detoxifiere are de la noi toate laudele! Şi iubitul, la fel…e de păstrat!

Fă-ţi cumpărăturile din timp şi cu atenţie la sursa de provenienţă a produselor. Nu te vor ajuta prea mult acele legume şi fructe mutant, pline de chimicale, pe care le găsim mai peste tot. Găeşte-ţi un furnizor de încredere, printre cunoştinţe sau la recomandare. Dacă nu se găsesc mici fermieri de pasiune printre prietenii tăi, sigur va şti cineva să îţi recomande cele mai eco magazine.

Nu uita să îţi pregăteşti şi o listă de reţete pe care să le poţi alterna. În plus, dieta trebuie să înceapă dinaintea detoxifierii propriu-zise, ca să îţi obişnuieşti organismul cu restricţiile alimentare: renunţă din timp la carne, cafea, făinoase şi consumă multe lichide. Pregăteşte-te cu snacksuri sănătoase pentru momentele în care ştii sigur că vei fi tentată să cedezi şi fii mereu pozitivă.

Sprijinul amicilor, al familiei, colegilor de la job şi al iubitului este şi el foarte important, mai ales dacă eşti genul de pofticioasă irecuperabilă. Iar dacă găseşti printre ei un coleg de detoxifiere, cu atât mai bine! Ei trebuie să te încurajeze şi să fie atenţi ce mănîncă în jurul tău ca să nu îţi facă sarcina şi mai dificilă.

La sfârşitul dietei de detoxifiere este foarte important să nu revii la obiceiurile păcătoase de dinainte. Pe cât posibil, încearcă să mănânci cât mai sănătos şi să ai un stil de viaţă potrivit, care să nu te epuizeze: dormi mai mult, fă mişcare zilnic, lucrează la dezvoltarea ta personală. Noi spunem că dacă vrei, poţi!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.