Cum te motivezi sa mergi la sala dupa munca?

După ce ieşi de la muncă, nu îţi doreşti decât să ajungi acasă şi să te relaxezi, chiar dacă plănuiai să mergi şi la sală. E ok, te înţelegem, şi noi simţim la fel! Însă sportul este necesar şi o ştii şi tu, doar d-asta ţi-ai făcut abonament la sală.

COSMO ţi-a pregătit câteva sfaturi care să te motiveze să mergi la sală după muncă.

Ia micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei şi, chiar dacă îl mănânci cu multe ore înainte să mergi la sală, un antrenament de succes începe cu el. Dacă iei un mic dejun inteligent, corpul tău va fi energizat pe tot parcursul zilei. Încearcă să consumi multe proteine, cum ar fi fructe şi legume, şi carbohidraţi.

Ia un prânz uşor

Dacă mănânci prea mult la prânz, vei avea multă energie, însă după ceva timp vei deveni somnoroasă, deci nu vei fi prea productivă la sală. Încearcă să eviţi mâncăruri ce conţin carbohidraţi rafinaţi sau mult zahăr. De asemenea, ia prânzul cu patru ore înainte de antrenament.

Mergi la sală cu un prieten

În loc să ieşi la un cocktail cu o prietenă după muncă, invit-o să vină şi ea la sală. Dacă îţi faci programul cu încă cineva, vă veţi motiva una pe cealaltă constant şi nu vei mai căuta scuze pentru a te duce direct acasă.

Răsplăteşte-te

Nu este nevoie să îţi cumperi câte o pereche de pantofi de fiecare dacă când mergi la sală după muncă. Ai poftă de o îngheţată azi? Ia-ţi una doar dacă ai fost la antrenament. 

Schimbă-te înainte să pleci de la muncă

Dacă ieşi din birou îmbrăcată cu hainele pe care le porţi la antrenamente, sunt mai puţine şanse să te răzgândeşti pe drum şi să te duci acasă. În plus, şi colegii tăi vor ştii că mergi la sală, nu îi poţi dezamăgi spunându-le că de fapt te-ai dus acasă, nu?

Nu seta obiective mari

Pentru început, setează obiective mici, de genul să mergi la sală pentru cel puţin 15 minute, în loc de jumătate de oră la fiecare aparat. În acest fel, vei vedea cât de uşor este şi vei dori să stai mai mult.

Tu cum te motivezi să mergi la sală după muncă?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.