Cum slabim dupa vacanta?

Iată, aşadar, cum slabim dupa vacanta fără efort:

1.Nu face nimic pe termen scurt. Dietele nu îşi au rostul decât dacă vrei să acumulezi din nou kilogramele în plus şi poate ceva mai mult. Ceea ce ai tu nevoie este o schimbare a întregului stil de viaţă, renunţarea la mâcarea de proastă calitate şi in cantităţi mari, uleiuri rafinate, cereale, dulciuri, alcool etc.

2.Mănâncă. Da, este adevarat. Daca vrei să slăbeşti şi să te menţii, trebuie să manânci şi să nu îţi aplici o restricţie calorică extrem de drastică (decât dacă vrei/poţi să păstrezi acest stil de viaţă mereu). Cu un aport inadecvat de calorii, metabolismul tău va încetini (pentru a compensa ceea ce pare a fi înfometare) şi va dobândi un impuls genetic pentru a depune grăsime.

3.sport regulat. Încearcă să îţi faci un obicei în a merge la o sală de sport de minim 3-4 ori pe săptămână. Combină sesiunile intense de cardio (HIIT, Tabata) cu antrenamentele cu greutăţi. Este utilă şi alergarea în aer liber însă dacă vrei să ai rezultate, te sfătuiesc să încerci antrenamentele cu greutăţi.

4.Mănâncă proteic. Proteinele ajută la formarea şi creşterea masei musculare, la regenerarea ţesuturilor, dau senzaţie de saţietate, fiind esenţiale într-un proces de slăbire. Gasesti proteine esentiale in carne, peste, oua, lactate, seminte de chia si canepa.

5.Nu evita carbohidraţii. Acestia sunt esenţiali, la fel ca şi proteina. Consumă carbohidraţi de calitate, din surse curate şi incearcă să nu îi combini cu grăsimi. Consumă după antrenament, vor umple rezervele de glicogen şi îţi vor da energie. Poţi consuma legume din belşug, fructe cu moderaţie, orez sălbatic, cartofi dulci, quinoa.

6.Bea apă. Procesul de “ardere” a caloriilor presupune exisţenta unei cantităţi de apă în corp pentru a asigura funcţionarea adecvată a “motoarelor”; deshidratarea încetineşte procesul de ardere a grăsimilor;

7.Mănâncă grăsimi sănătoase. Surse de grăsimi sănătoase: cocos, ulei măsline, nuci (migdale, caju, macadamia etc), seminţe (in, chia, dovleac, cânepă etc), unt.

8.Odihneşte-te suficient. Odihna este foarte importantă în procesul de slăbire şi nu numai. Asigură-te că dormi 7-8 ore pe noapte.

9.Stabileşte-ţi ca obiectiv adăugarea de masă musculară, nimeni nu îşi doreşte să fie skinny fat. Sau daca îţi doreşti, poţi face doar bandă. Lăsând gluma la o parte, masa musculară te ajută să te recuperezi în caz de boală, îţi accelerează metabolismul, îţi dă acel aspect de tonifiere, previne osteoporoza, scade riscul de accidentare etc.

Tu ce alte trucuri pentru a slăbi după vacanţă mai ai?

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.