Cum slăbești sănătos cu sucul natural obținut prin presare la rece

Vrei să dai jos câteva kilograme, dar, totodată, să te simți în formă, plină de energie și de bună dispoziție? Soluția o reprezintă sucurile naturale obținute prin presare la rece.

În perioadele caniculare de vară, o alternativă sănătoasă și gustoasă la preparatele calde o constituie sucurile naturale presate la rece, „hrana cea mai inteligentă pe care o putem alege”, după cum spune Anca Alungulesei, expert în nutriție și trainer în alimentație raw-vegan, în cartea sa „Sănătate la pahar”.

Citește și: 5 reţete cu fructe şi legume de vară

Atunci când vrei să slăbești sănătos, nu trebuie în niciun caz să te înfometezi sau să ții o dietă extremă, ci să schimbi alimentația cu una mai sănătoasă. Această schimbare va avea efecte pozitive în special pe termen lung și nu îți va da organismul peste cap.

Anca Alungulesei îți recomandă sucurile naturale obținute prin presare la rece, care nu doar că sunt sănătoase, ci și gustoase. În plus, există zeci de rețete pe care le poți încerca, deci nu te vei plictisi niciodată de ele.

Citește și: 10 alimente de vară care te ajută să slăbești

Pentru slăbit, cele mai potrivite sucuri sunt cele făcute din legume verzi. De exemplu, poți încerca un suc preparat din spanac, busuioc, castraveți și roșii – fiecare dintre ingredientele acestui suc aduce beneficii reale pentru sănătate și ajută la pierderea kilogramelor nedorite.

Roșiile contribuie la reglarea greutății corporale și la reducerea nivelului de lipide din sânge”, explică Anca Alungulesei, iar castraveții „datorită conținutului mare de apă, au foarte puține calorii. Busuiocul furnizează organismului minerale alcalinizatoare pentru a contrabalansa dietele acide, iar spanacul, prin conținutul său bogat în minerale, vitamine și clorofilă, este recomandat tuturor, dar în special persoanelor convalescente sau care trec prin perioade de oboseală și epuizare”.

Dacă te interesează acest subiect, îți recomandăm cartea „Sănătate la pahar. Ghid de introducere a sucurilor naturale în alimentația zilnică. Pas cu pas”, prima carte dedicată sucurilor naturale și beneficiilor aduse de ele scrisă și publicată de un autor român.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.