Cum slăbeşti 15 kilograme în 2 luni?

By  | 

Să slăbeşti 15 kilograme într-o lună sau două luni nu este o întâmplare banală – orice pierdere în greutate este foarte importantă pentru organism, poate avea repercursiuni grave asupra sănătăţii tale dacă nu este perfect controlată. Iar această grijă este cu atât mai sporită cu cât doreşti să pierzi în greutate într-un timp foarte scurt.

Este posibil să slăbeşti 15 kilograme în doar 2 luni?

Teoretic da. Întrebarea corectă ar putea fi: care este preţul pe care trebuie să îl plăteşti pentru a fi cu 15 kilograme mai slab? În general, dietele “miraculoase” care promit o pierdere în greutate rapidă sunt foarte restrictive şi dezechilibrate din punctul de vedere nutriţional.

Iar implicaţiile privind sănătatea pot fi: oboseală, depresie, stări de rău, anemii, atrofie musculară etc.

În plus, cele mai multe pierderi rapide în greutate au un efect de bumerang, imediat după ce procesul de slăbit se opreşte, kilogramele vin înapoi ca printr-o minune: celebrul efect yo-yo, cu cât organismul este supus unui regim mai drastic, cu atât creşte riscul asimilării de grăsimi.

A slăbi 15 kilograme – în ce ritm este corect?

Medicii nutriţionişti recomandă ca procesul de slăbire să se încadreze în următorii parametri: de la 500 grame la un 1 kg pe săptămână. Pentru 15 kilograme, cel mai bun timp este de 15 săptămâni, adică 4 luni.

Dar, mai întâi de toate cel mai bine este să consulţi un medic specialist şi să îţi realizezi toate testele medicale necesare. Astfel, vei afla ce riscuri presupune dieta pe care ai vrea să o urmezi sau care dietă se potriveşte cel mai bine cu organimsul tău.

P.S În alte ţări din Europa, precum Franţa, întâlnirile cu nutriţionistul sunt decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate a statului.

Importanţa unui stil de viaţă sănătos

Chiar dacă îţi schimbi foarte mult obiceriurile alimentare, important este să ai un stil de viaţă sănătos: renunţă la alimente cu multă grăsime, favorizează folosirea câtor mai multe fructe şi legume, nu mânca preparate cu o cantitate mare de zahăr, practică sport.

Citeşte şi: 5 diete ale vedetelor pe care nu le recomandăm

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *