Cum se tine dieta cu lamai

Lămâile sunt considerate un super-aliment recomandat tuturor oamenilor care îşi doresc un regim alimentar sănătos, însă dieta cu lămâi poate fi considerată o metodă extremă de a pierde în greutate. Cura de slăbire cu lămâi a fost popularizată de Beyonce, atunci când a anunţat că a slăbit în 12 zile 9 kilograme urmând acest regim, însă nu este singura vedetă care o urmează. Luând în considerare motivul pentru care artista a ales această dietă extrem de dură -trebuia să slăbească pentru rolul din ”Dreamgirls”- trebuie să înţelegi că ai nevoie la rândul tău de o motivaţie destul de puternică pentru a o începe şi pentru a o duce la capăt.

Dieta cu lămâi sau ”Master Cleanse”

Dieta pe care a urmat-o Beyonce şi pe care o urmează în mod regulat vedete ca Mariah Carey şi Jennifer Aniston a fost concepută în urmă cu aproximativ 50 de ani de Stanley Burroughs şi este foarte simplu de urmat deoarece în toată perioada trebuie să bei acelaşi suc de lămâie. Nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie să prepari tot felul de mâncăruri sofisticate, trebuie doar să ai voinţă să urmezi dieta extrem de restrictivă până la capăt.

Ce ai voie să consumi în timpul dietei cu suc de lămâie?

Reţeta elaborată de Stanley Burroughs pentru dieta ”Master Cleanse” este relativ simplă dar conţine un ingredient american, siropul de arţar, care poate sau nu să fie pe gustul tău. Sucul se obine din 300 ml apă plată filtrată la temperatura camerei, 2 linguri de suc de lămâie, 2 linguriţe de sirop de arţar sau un băţ de scoţişoară şi un praf de piper cayenne. Trebuie să bei zilnic 8 astfel de ”preparate”.

Nu ai voie să consumi niciun aliment solid în toată perioada regimului, care poate să dureze până la 12 zile şi trebuie să renunţi şi la micile plăceri ale vieţii cotidiene cum ar fi cafeaua, alcoolulul, ceaiurile aromate, ciocolata şi chiar şi la fructe. Ai voie, însă, ceaiuri de plante medicinale neîndulcite şi este indicat să consumi şi multă apă.

Beneficii ale dietei cu lămâi

Vei slăbi considerabil în timpul regimului alimentar pentru că nu consumi niciun aliment iar organismul tău trebui să producă energie cumva, astfel că recurge la resursele deja existente de grăsime. Piperul cayenne îţi va accelera metabolismul iar lămâia va grăbi eliminarea excesului de toxine dn organism. În mod normal ficatul are această funcţie, pe care o îndeplineşte destul de bine, însă în mod regulat este indicat să îi dăm şi noi o mână de ajutor. De aceea sunt utile şi posturile religioase, care constituie o perioadă premergătoare ideală pentru dieta de detoxifiere cu lămâi.

La nivel exterior, vei avea unghii şi păr mai strălucitoare şi vei arăta în general mai bine. Acesta este efectul lămâii, un super-aliment bogat în tot felul vitamine şi nutrienţi.

Efecte secundare ale curei de slăbire cu lamai

Rişti să acumulezi rapid o parte din kilogramele pe care le-ai dat jos în această perioadă şi să pierzi multă masă musculară, aşadar chiar dacă ai reuşit să slăbeşti considerabil, adevăratele efecte se vor vedea după mai mult timp, când îţi vei regulariza regimul alimentar. Chiar dacă vei avea o alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe şi legume, este imposibil să nu iei în greutate din nou.

Acest regim alimentar este considerat o formă de înfometare pentru că îţi privezi organismul de toţi nutrienţii de care el are nevioie şi te deshidratezi. De aceea este indicat să ţii o dietă sănătoasă, pe termen lung, care să îţi permită un stil de viaţă sănătos. Iar atunci când ai nevoie să slăbeşti rapid, fă mai mult sport cu un antrenor pesonal.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.