Cum se realizeaza masajul anticelulitic

Masajul este una din cele mai vechi forme de vindecare cunoscute, el poate ajuta la reducerea stresului, poate îmbunătăţi circulaţia şi activa sistemul limfatic. În plus, unele forme de masaj pot fi utilizate pentru a diminua celulita şi aspectul cicatricilor adânci. În doar câţiva paşi poţi învaţă să îţi faci masaj anticelulitic ţie sau celor din jur.

Trebuie să ţii cont de faptul că masajul anticelulitic nu are efecte pe termen lung. După un tratament intens cu acest mesaj, va trebui să îl repeţi la intervale regulate de timp pentru a te putea bucura de o piele frumoasă. Masajul anticelulitic nu-ţi va topi grăsimile, dar va ajuta la reducerea aspectului celulitei dacă este făcut în combinaţie cu o dietă sănătoasă şi cu exerciţii fizice. Scopul acestuia este de a intensifica circulaţia în zonele afectate

Trebuie avut în vedere faptul că masajul anticelulitic poate activa sistemul limfatic şi creşte intensitatea circulaţiei, deci este foarte important să lucrezi spre inimă mereu. Începe masajul pe mâini şi picioare, continuând apoi mişcările spre torso şi spate. Foloseşte un ulei sau o loţiune de masaj de calitate, deoarece acest tip de masaj include frecări şi răsuciri ce pot fi dureroase pe pielea uscată. Pe piaţă se găsesc foarte multe tipuri de creme anticelulitice ce pot fi utilizate, dar ai grijă la ingrediente în cazul în care eşti alergică.

Încălzeşte uşor ţesutul prin frământare. Ia în mână cât mai multă piele posibil, ciupeşte-o şi frictioneaz-o că şi când ai frământa aluat. Dacă lucrezi pe o altă persoană, trebuie să comunici mereu cu ea, să o întrebi dacă dacă presiunea este bună şi dacă se simte comod şi relaxat. Apucă pielea între degetul mare şi cel arătător şi trage încet mâna înapoi, masând adânc în ţesut pentru a sparge şi aplatiza celulita. Adu-ţi aminte că oricât de mici ar fi mişcările trebuie să se îndrepte mereu spre inimă.

Completează masajul anticelulitic prin aplicarea unor mişcări lungi şi uşoare – acestea se execută tot spre inimă. Este extrem de important să consumi multă apă după un masaj anticelulitic deoarece acesta eliberează multe dintre toxinele din organism în sistemul circulator. Pentru a te simţi bine şi pentru a-ţi detoxifia organismal, după masă ar trebui să bei aproximativ 1 litru de apă.

Care sunt ingredientele esenţiale pentru o cremă anticelulitică

Pentru a vedea îmbunătăţiri în aspectul pielii şi a reduce celulita, trebuie utilizate creme ce conţin anumite ingrediente esenţiale:

  • Squalane: este utilizat într-o mare varietate de creme şi produse cosmetice. Este un tip de ulei cu proprietăţi anti-îmbătrânire şi de hidratare. Ajută la repararea pielii vătămate şi îi oferă un aspect catifelat. Sqalane este folosit şi în loţiunile pentru protecţie solară.
  • Acidul hialuronic: este prezent în mod natural în celulele pielii. Este utilizat pentru hidratarea pielii şi are rolul de a creşte producerea colagenului şi elastinei. Acesta repară pielea prin crearea unei bariere protectoare.
  • Ceară emulsifianta: acest tip de ceară are rolul de a reţine agenţii hidratanţi în piele pentru a-i menţine aspectul catifelat.
  • Apă purificată: grăsimea care se arde lasă pielea uscată, rolul apei purificate fiind acela de a combate acest efect şi de a hidrata ţesuturile.

Tu cum lupţi împotriva celulitei?

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.