Cum se curata sutienele la masina de spalat?

În mod normal, sutienele ar trebui spalate de mână, pentru că există șansa ca mașina de spălat să le deterioreze. Dacă nu ai timp sau chef să faci asta, însă, ai măcar grijă cum folosești mașina de spălat!

Oricât de scump și de calitate ar fi un sutien, dacă nu îl speli cum trebuie se poate deteriora. Pentru început, sutienul ar trebui spălat după ce l-ai purtat de 3-4 ori. Dacă îl speli prea des, se poate strica mai repede. Cel mai bine e să ai mai multe sutiene, pentru a le putea purta pe rând.

Mituri despre sutiene

Alege un program delicat la mașina de spălat și pune sutienul într-un săculeț din material textil înainte de a-l introduce în cuva mașinii. Trebuie să faci asta nu doar pentru a nu strica sutienele, ci și pentru „sănătatea” mașinii de spălat. În cazul în care armaturile sutienelor perforează teșătura, aceasta îți poate strica mașina de spălat.

Detergentul folosit trebuie să fie unul destinat sutienelor și altor piese vestimentare delicate precum bluzele din cașmir. Ai grijă să nu conțină clor! E mai bine să eviți balsamul de rufe, pentru că unele substanțe din acesta pot provoca desprinderea firelor de elestan din sutien.

5 sfaturi pentru a cumpăra sutienul perfect

De asemenea, este recomandat să folosești un program fără stoarcere. După ce a fost spălat, pune-l într-un prosop și presează bine pentru ca acesta să absoarbă apa în exces, apoi lasă-l la uscat la aer liber. Chiar dacă este iarnă, nu îl pune pe calorifer. Pe aceeași idee, dacă temperatura apei este prea ridicată, bretelele și cupele se pot lărgi, iar dacă este confecționat din dantelă poate face pliuri.

În cazul în care ți-ai pătat sutienul preferat, nu e nevoie să îl arunci! Chiar dacă nu e ok să folosești clor, bicarbonatul de sodiu te poate ajuta mai mult decât crezi. Acest detergent natural și ieftin poate face minuni pentru lenjeria intimă. De asemenea, pentru a elimina mirosurile neplăcute, clătește lenjeria în puțin oțet alb.

Tu îți speli corect sutienele?

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise