Cum scapi de poftele nocturne

“A rupe frigiderul” nu este o chestie aşa de gravă, dacă se ȋntâmplă foarte rar, evident, problema apare doar dacă ȋntâmplarea se transformă ȋn obişnuinţă. O să ţi se pare ciudat, poate, dar această transformare are loc de cele mai multe ori din sentimentul de vină – ȋn loc să ne iertăm pentru greşeala de a ȋncălca flagrant regulile mȋncatului sănătos, ne “facem cu ou şi oţet”, ne simţim dezamăgite de noi ȋnşine şi ne punem la zid continuu…

Psihologii avertizează că aceasta este o reacţie foarte greşită din partea noastră, una care duce la apariţia unui comportament foarte periculos pentru organism – adică trecem de la cele mai stricte diete hipocalorice la “evadări” hipercalorice care slăbesc organismul şi-l predispun la tot felul de boli. 

De aceea este vital să ȋnveţi să te ierţi ȋn momentul ȋn care mai dai iama ȋn mâncare şi să ȋnţelegi că dacă-ţi privezi organismul de hrană, el va insista să-i dai, iar atunci când te vei decide să-i dai, nu se va mulţumi decât cu o cantitate imensă, care să-i ajungă până la următorul festin.

Iată şi alte câteva trucuri pentru a ţine ȋn frâu dorinţa aproape nestăvilită de… “a rupe frigiderul”. 

1. Bea multă apă. Ȋn felul acesta, ȋţi umpli stomacul cu ceva. Adaugă şi castravete ȋn apă pentru extra-hidratare şi mănâncă un măr dacă simţi că nu mai poţi de foame – are fibre care voir umple stomacul.

2. Spală-te pe dinţi. Am mai spus trucul ăsta, dar nu e rău să mă repet pentru că funcţionează – este ca şi cum i-ai spune creierului că lanţul de mese şi gustări din ziua respectivă s-a ȋncheiat. De ce? Pentru că ultimul lucru pe care-l faci zilnic ȋnainte să te bagi ȋn pat este să te speli pe dinţi, aşa că mintea este obişnuită cu acest ritual care pune capăt meselor. 

3. Ţine-ţi un discurs motivaţional ȋn oglindă. Dacă nu este nimeni prin preajmă care să te motiveze pentru “a nu rupe frigiderul”, fii tu acea persoană de nădejde şi ţine-ţi un discurs motivaţional ȋn oglindă. Aminteşte-ţi de ce te-ai apucat de dietă, de ce este important să te ţii de ea şi ce rezultate excepţionale vei obţine dacă nu o vei abandona. 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.