Cum scapi de mahmureala?

Din păcate, fiecare dintre noi a trecut sau va trece vreodată printr-o dimineaţă groaznică de mahmureală. Fie că ai petrecut Paştele în familie sau cu prietenii, poate că ai exagerat puţin cu alcoolul, iar acum te simţi cum nu i-ai dori nici celui mai mare duşman al tău să se simtă. Ce e de făcut?

De regulă, simptomele mahmurelii sunt dureri de cap, greată, vărsături, ameţeală, sete, oboseală, pierderea poftei de mâncare şi irascibilitate. Motivul pentru care avem această stare este acumularea în organism de produşi de metabolizare ai alcoolului, precum acidul lactic.Pentru început, e bine de ştiut că ne putem feri destul de uşor de mahmureală. În primul rând, nu este bine să amestecăm mai multe tipuri de alcool; limitează-te la unul sau două tipuri. Este recomandat, de asemenea, să alternăm băuturile alcoolice cu apa – bea un pahar de apă pentru fiecare pahar de alcool. Apoi, înainte de a merge la culcare, înghite o pastilă de genul aspirină, antinevralgic sau Nurofen, pentru ca aceasta să îşi facă efectul în somn, astfel încât să eviţi durerea de cap de a doua zi.

Chiar dacă nu ai ţinut cont de acestea, chinul tău poate fi, totuşi, diminuat. Bea multă apă (de preferat necarbogazoasă), limonadă, ceai concentrat din scoarţă de salcie sau o linguriţă de oţet de mere cu miere de albine şi puţină apă. În plus, să nu uităm de borş proaspăt sau zeamă de varză murată, o adevărată minune! Aceasta din urmă favorizează eliminarea alcoolului din sânge, la fel ca şi sucul de roşii.

Cât despre mâncare, chiar dacă simţi că nu poţi mânca mare lucru, încearcă puţină supă sau ciorbă. De asemenea, şi fructele sunt potrivite, în special bananele care conţin potasiu. Apropo, ştiai că severitatea mahmurelii este strâns legată şi de ce anume ai consumat? Astfel, vinul roşu, coniacul, tequilla, şampania şi whisky-ul provoacă simptome mai intense de mahmureală, spre deosebire de vinul alb, vodkă şi gin.

O altă soluţie este chiar… alcoolul. Da, chiar dacă o băutura alcoolică este ultimul lucru de care ai chef acum, poate ajuta destul de mult. Cel mai potrivit este un cocktail Bloody Mary, care conţine 50 ml vodkă şi 150 ml suc de roşii.

Tu mai cunoşti şi alte remedii pentru mahmureală?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.