Cum scapi de caniculă dacă nu ai aer condiționat

Nu ai aer condiționat și simți că te topești în casă? Iată câteva moduri prin care poți scăpa de caniculă în această vară.

Oricât de mult îți place să porți fuste scurte și să mergi la plajă, cu siguranță nu vrei să curgă apele pe tine în casă.

Iată cum să scapi de caniculă dacă nu ai aer condiționat:

Închide geamurile!

Probabil ai vrea să deschizi geamurile, nu să le închizi, însă dacă acestea sunt deschise toată căldura va intra în casă. Pentru a face răcoare în casă, lasă geamurile deschise noaptea, dar ai grijă să le închizi cât mai devreme.

Citește și: Cum să dormi bine pe caniculă

Folosește ventilatoare!

Poate că nu ai momentan bani de un aer condiționat, însă un ventilator este destul de ieftin (găsești și la maxim 100 lei). Așează-l spre tine sau spre locul unde doarme animalul de companie.

Mănâncă preparate reci!

Așa cum te simți mai bine când bei ceva rece, este recomandat să consumi și amâncăruri reci. O supă rece sau o salată sunt ideale, fiind și ușoare. De asemenea, încearcă să folosești cât mai puțin cuptorul, dacă nu vrei să faci saună în bucătărie. Dacă ai cum, gătește dimineața devreme sau seara, nu în timpul zilei când este foarte cald.

Citește și: Ce mâncăm când e caniculă?

Stinge lumina!

Dacă folosești becuri incandescente (de ce nu le-ai schimbat cu LED-uri încă?!), încearcă să nu le ții aprinse prea mult timp. Acestea produc nu doar lumină, ci și căldură.

 

*articol preluat din Woman’s Day (autor: Dan Shapley)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.