Cum sa-ti transformi blugii scurti in cei mai cool pantaloni de vara

De ce să te mulţumeşti cu o simplă pereche de blugi scurţi, când poţi să-i transformi de una singură în cei mai cool pantaloni de vară? Încearcă aceste idei DIY şi vei avea nişte blugi demni de purtat pe catwalk!

Blugi scurti cu tinte

Ţintele sunt detalii stilistice atât de cool şi de versatile! În plus, sunt ieftine, se găsesc peste tot într-o multitudine de forme, dimensiuni şi culori, şi sunt foarte uşor de utilizat. Nu ai niciun motiv să nu te foloseşti de ele pentru a-ţi scoate blugii din anonimat! Fixează-le pe denim aşa cum îţi dictează inspiraţia. Poţi să acoperi în întregime pantalonii cu ţinte sau doar unele porţiuni (buzunarele, talia etc.); poţi să fixezi ţintele pe lângă cusături, să trasezi linia buzunarelor cu ele sau să creezi diferite forme (steluţe, cruci, pătrate, triunghiuri etc.).

O idee cool, uşor de pus în practică, este să descoşi latura unui buzunar de la spate şi să acoperi materialul descoperit cu ţinte. Vei avea cei mai stylish pantaloni scurţi pentru ţinute punk-rock! (via)

Blugi scurti cu inimioare

Dacă ţintele sunt prea ostentative pentru gustul tău, ce zici de nişte inimioare în stil Moschino? Nu e greu, doar că durează puţin. Desenează cu cretă sau creion o inimă pe unul dintre buzunarele din spate şi trasează cu lac incolor conturul ei în exterior; astfel întăreşti firele pentru a nu se deşira şi strica inima în urma spălării şi purtării jeanşilor.

Folosind un cutter, taie fir cu fir aţele verticale (cele albastre) din interiorul inimii desenate, având grijă să laşi intacte firele orizontale (albe). O pensetă te va ajuta să sustragi mai bine firele verticale. În final, firele albe vor rămâne în formă de inimă.

După prima spălare, firele se vor „ondula” puţin, dând volum inimii. Din când în când, mai aplică puţin lac incolor pe conturul inimii, pentru a împiedica firele să se deşire. (via)

Blugi scurti în degradé

Degradé-ul îţi va transforma blugii în item-ul perfect pentru festivalurile de vară! Mai întâi de toate, găseşte un loc în casă unde poţi amplasa o găleată şi atârna un umeraş deasupra ei, astfel încât pantalonii puşi pe umeraş să poată intra în găleată (denimul trebuie să stea în înălbitor minim 5 minute, şi nu poţi să-i ţii tu cu mâna atâta timp).

Apoi, umple o găleată cu două părţi apă şi una de înălbitor. Cufundă în apă partea din pantaloni care vrei să fie decolorată şi ţine-i acolo între 5 şi 30 de minute, în funcţie de cât de intensă vrei să fie decolorarea. S-ar putea să fie nevoie să înmoi de mai multe ori blugii în înălbitor pentru a obţine efectul dorit.

Pentru a opri procesul de înălbire, cufundă pantalonii scoşi din înălbitor într-o găleată în care ai amestecat două părţi apă cu una de oţet alb (nu folosi oţet normal, deoarece poate avea reacţii adverse când ia contact cu înălbitorul). Lasă blugii la uscat, apoi spală-i de mână sau în maşină, pentru ca degradé-ul să se estompeze frumos. (via)

Blugi cu fundite

Vrei cei mai drăguţi blugi scurţi pentru un look ingenuu, dar seducător? Nimic mai simplu! Coase pe ei fundiţe, fie cumpărate ca atare, fie confecţionate chiar de tine din bucăţi dreptunghiulare de dantelă, catifea sau alte materiale. Fundiţele arată cel mai bine dacă sunt aplicate pe buzunarele din spate. O idee interesantă este să descoşi buzunarul, cam trei sferturi din el, să tai cu foarfeca materialul descusut, iar bucata de buzunar care a rămas să o transformi într-o fundiţă, cosând în mijlocul ei o bucată subţire de denim. Este detaliul care va aduce un plus de feminitate blugilor tăi de vară! (via)

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise