Cum sa-ti faci singura ornamentele pentru bradul de Craciun

Zapada artificiala

Tuburile cu spray pentru zapada artificiala contin substante chimice care afecteaza mediul, ca sa nu mai vorbim de recipientul inflamabil.

Poti folosi pe post de zapada artificiala praf de copt presarat pe crengile bradului sau bucatele de vata.

Stelute

Orice material poate fi decupat sub forma de stea: lana, carton, aluminiu, plastic reciclabil etc.

Coloreaza, picteaza sau infasoara steaua in hartie colorata. Poti atarna stelute si pe crengile bradului sau poti sa le fixezi in varful lui.

Fundite

Fie ca ai panglici colorate prin casa, ramase de la cadouri primite, fie ca tai un tricou sau o fusta pe care nu le mai folosesti, funditele pot impodobi nu doar bradul de Craciun, ci intreaga casa. Dupa ce innozi funde pe crengile pomului, atarna cateva si de tablourile din casa ori lipeste-le pe usi.

Ornamente din carton

Decupeaza din cartoane pe care le ai prin casa diferite forme: stelute, luna, soare, Mos Craciun, om de zapada, inima, lumanari, clopotei etc. Picteaza apoi formele cu acuarele, deseneaza-le cu creioane sau infasoare-le in folii de aluminiu sau staniol de la ciocolata.

Origami

Arta hartiei impaturite in diferite forme nu ar trebui sa iti dea batai de cap. Ai rabdare pana deprinzi mestesugul (invata-l de pe www.origami.ro) si poti sa decorezi bradul numai din hartie (pe care o ai prin casa, nu sa te duci s-o cumperi).

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.