Cum sa-ti asortezi machiajul la culoarea parului

Când vine vorba de machiaj, eşti tentată să încerci toate stilurile şi combinaţiile posibile. Vezi un smokey eyes superb la vreo actriţă sau prietenă şi trebuie să ţi-l faci şi tu, doar pentru a descoperi că pe tine nu te „prinde” la fel de bine. Desigur, e amuzant să te joci cu diversele tipuri de machiaj, dar uneori rezultatul e frustrant sau pur şi simplu nu ai timp să experimentezi.

De aceea e bine să ştii exact ce paletă cromatică să alegi pentru ca machiajul pe care-l abordezi să-ţi pună cel mai bine în valoare tenul şi culoarea ochilor. În ceea ce priveşte culoarea părului, există nuanţe de farduri, blush şi ruj care o vor face să arate superb!Păr blond

Cele mai bune culori pentru farduri: Dacă eşti blondă, e bine să eviţi fardurile de pleoape în culori prea închise, deoarece contrastul dintre ele şi culoarea părului va fi prea puternic. Optează pentru farduri pastelate şi nesidefate de roz, mov sau piersică, şi maro sau gri închis în loc de clasicul fard negru.

Blush-ul perfect: Obrajii conturaţi cu roz avantajează cel mai bine tenul deschis caracteristic blondelor. Dacă părul are reflexe aurii, un blush roz sau de culoarea piersicii îl va pune cel mai bine în valoare; un păr blond închis are nevoie de un blush roz maroniu, iar blondul deschis e complimentat cel mai bine de blush-urile roz clar.

Rujul perfect: Şi aici mergi la sigur cu roz. Rujurile în nuanţe delicate de roz cu tonuri de maro sau bej sunt perfecte pentru părul blond auriu, iar dacă ai părul blond oxigenat nu vei da greş cu rujuri în nuanţe îndrăzneţe, precum roşu cu nuanţe albăstrii.

Păr şaten

Cele mai bune culori pentru farduri: Părul şaten arată cel mai bine în combinaţie cu farduri gri şi maro, dar ar fi bine să ţii cont şi de culoarea ochilor. Astfel, dacă ai părul şaten şi ochii albaştri, alege ochi farduri mov sau gri deschis; dacă ai ochii verzi, vei arăta minunat cu ochii machiaţi în verde sau bej gălbui, iar dacă eşti şatenă cu ochi căprui ori negri te avantajează cel mai bine fardurile kaki şi roz maroniu.

Blush-ul perfect: Alege pentru obraji un roz cu tentă maronie sau un bronzer care să-ţi facă faţa să strălucească discret. Ce trebuie să eviţi sunt blush-urile în culoarea piersicii, deoarece în combinaţie cu părul şaten creează un look îmbătrânit.

Rujul perfect: Părul şaten e cel mai bine pus în valoare de buze îndrăzneţe; optează aşadar pentru rujuri roşu aprins sau în culoarea scorţişoarei.

Păr roşcat

Cele mai bune culori pentru farduri: Se ştie că roşcatul merge mână-n mână cu verdele; aşadar, alege farduri măslinii, kaki, turcoaz sau orice alte nuanţe din acest registru cromatic. Nu trebuie să te limitezi însă la verde; auriu, arămiu, violet, ruginiu şi chiar portocaliu sunt opţiuni pe care le poţi lua în considerare, cu condiţia să alegi nuanţe cu atât mai discrete cu cât roşul din păr e mai puternic.

Blush-ul perfect: Trebuie să eviţi din start să-ţi colorezi prea tare obrajii şi să optezi pentru un look cât mai natural, cu blush-uri în nuanţe de caisă, piersică sau coral.

Rujul perfect: Dacă roşul în obraji nu e o idee bună, roşul pe buze este! Roşcatele arată minunat cu buze roşu intens care contrastează cu paloare tenului lor. Alte nuanţe de ruj flatante pentru părul roşcat sunt coral, piersică şi roz trandafiriu.

Păr brunet

Cele mai bune culori pentru farduri: Părul închis la culoare face ca tenul să pară palid, de aceea machiajul trebuie să aducă puţină culoare la nivelul feţei. Pentru un look natural şi sofisticat, alege farduri de pleoape roz, violet, verde, gri închis, bleumarin, auriu, piersică, ivoriu şi tonuri neutre de bej, maro deschis şi cafeniu.

Blush-ul perfect: Dacă eşti brunetă, e recomandat să foloseşti blush pentru a diminua din paloarea tenului. Cele mai bune opţiuni sunt roz deschis, culoarea piersicii sau un bronzer care să definească subtil pomeţii.

Rujul perfect: Dacă ai părul negru, eşti norocoasă – arăţi bine atât cu rujuri în culori deschise şi calde (atâta vreme cât nu sunt prea lipsite de culoare), cât şi cu rujuri intens colorate în nuanţe de roşu, maro, mov sau prună.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise