Cum sa-ti aranjezi parul in functie de machiaj

Ţi-ai făcut machiajul, arăţi superb şi nu mai pridideşti să te admiri în oglindă, dar nu ştii cum să-ţi aranjezi părul… Cel mai bine e să o iei pe „calea bătătorită” şi să încerci acele combinaţii coafură-machiaj care nu dau greş niciodată. Aşadar, dacă ai…

Smokey eyes

Încearcă… coadă/ coc înalt sau bucle lejere.Indiferent ce culori ai folosit – mate sau sidefate, închise ori mai discrete – smokey eyes este un machiaj care iese din prima în evidenţă, prin urmare ochii tăi vor fi în centrul atenţiei. Probabil pe buze ai folosit un ruj nude sau o nuanţă pastelată de roz ori maro, care să nu rivalizeze cu machiajul intens al ochilor (cu cât e mai mare contrastul între ochi şi buze, cu atât smokey-ul va părea mai intens).

Ridică-ţi părul cât mai sus şi prinde-l într-o coadă sau un coc – ochii tăi vor părea mai mari şi mai migdalaţi. Sau, dacă te pricepi, fă-ţi împletituri punk de o parte şi de alta a capului. Pentru un look de o senzualitate subtilă, lasă-ţi părul pe spate, aranjat în bucle lejere, cu volum la rădăcină. Eventual, fă-ţi o cărare laterală şi lasă părul să-ţi acopere jumătate de faţă – vei căpăta o alură misterioasă irezistibilă!

Cat eyes

Încearcă… o coafură feminină sau retro-chic.

Machiajul ochi-de-pisică te transformă instant într-o apariţie delicată şi feminină, dar cât se poate de sexy. Ochii conturaţi cu eyeliner care îi prelungeşte şi arcuieşte devin mai mari şi migdalaţi, iar fiecare mişcare a pleoapelor e hipnotizantă. Machiajul cat-eyes e completat perfect de clasicul ruj roşu, dar orice nuanţă intensă, mată sau glossy, va scoate buzele în evidenţă, fără să diminueze din sex appeal-ul ochilor.

Prinde-ţi părul într-un coc de balerină în vârful capului sau într-o coadă înaltă cu puţin tapaj în creştet – faţa ta va părea mai subţire, iar ochii mai mari şi mai alungiţi. Sau, pentru că e vorba despre un machiaj retro, încearcă o coafură old Hollywood style, precum bucle în stil Veronica Lake sau à la Marilyn Monroe, ori tapează-ţi părul cu mult volum şi poartă o bentiţă. Agrafele de păr cu flori sau fundiţe şi bandanele cu fundă se potrivesc de minune cu machiajul cat eyes.

Machiaj natural

Încearcă… wet hair, coc lejer, coadă laterală împletită.

Un machiaj fără culori intense, care pune accent pe luminozitatea tenului şi conturează discret ochii şi buzele, îţi permite să abordezi coafuri mai sofisticate, dar arată la fel de bine şi cu părul aranjat cât mai simplu. Încearcă un wet hair dat pe spate, fără cărare sau cu cărare laterală – va sublinia şi mai mult naturaleţea chipului. Un coc simplu sau o coadă lejeră, prinsă la spate ori împletită în lateral, va da un plus de gingăşie look-ului natural. Ce trebuie să eviţi este ca părul să-ţi acopere faţa – când nici ochii, nici buzele nu sunt în prim plan, trebuie să-ţi laşi chipul descoperit, pentru ca trăsăturile naturale să iasă în evidenţă.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise