Cum să-ți accepți posteriorul așa cum este?

Dacă ținem cont de parfumul lui Kim Kardashian, cu un recipient în formă de (întâmplător!) piersică și de puzderia de posterioare împodobite cu sclipici ce au invadat rețelele de socializare, am putea spune că în ultima vreme, totul devine profund! Ce ne rămâne de făcut? Citește mai departe despre cum să-ți accepți posteriorul așa cum este și cum să-l folosești ca pe un atu personal, însă fără să exagerezi.

Dacă alte părți ale corpului – precum brațele tonifiate sau abdomenul ireal de ferm al lui Michelle Obama – au dispărut pe nesimțite din lumina reflectoarelor, posterioarele obraznice refuză să se dea bătute (la figurat, desigur!). Obsesia pentru fundurile generoase nu este o noutate în majoritatea culturilor de culoare.

Însă „popo-mania” generală a zilelor noastre a luat naștere mai de curând. Să recapitulăm: expunerea feselor a început să fie o modă atunci când Sir Mix-a-Lot a lansat Baby Got Back, o odă dedicată fundului, ce datează din 1992. Videoclipul și versurile – Îmi plac fundurile mari și recunosc – erau într-un contrast absolut cu genul silfid reprezentat la vremea respectivă de modele precum Kate Moss. Prin anii 2000, grație popularității stilului muzical hip-hop și ascensiunii vedetelor mândre de posteriorul lor, precum Jennifer Lopez sau Beyonce, vizorul cultural s-a mutat definitiv pe partea din spate a corpului.

Apoi, prin 2014, a părut de-a dreptul firesc ca Nicki Minaj să-și miște frenetic fundul în clipul piesei Anaconda, ca Meghan Tainor să cânte obsesiv despre „bass”, sau ca antrenoarele de fitness de pretutindeni să posteze pe Instagram așa-numitele „belfies” (selfieuri cu fundul), cu posterioarele lor tari ca piatra. Anul acesta, căutarea pe Google a „exercițiilor pentru un fund mai mare” a fost de două ori mai populară ca anul precedent.

fund mare
Kim Kardashian

Citește și: Greșeli pe care le faci când ții o cură de slăbire

Obsesia colectivă pentru mușchiul gluteus maximus este parțial biologică: „chestiile pe care noi, oamenii, le găsim atrăgătoare tind să semnaleze tinerețe și vitalitate,” spune Bobbi Low, expert în psihologie evoluționistă, autorul lucrării Why Sex Matters. Iar fundul, în mod deosebit, reprezintă o tendință în care ne încadrăm cu toții.

„Posteriorul unește atât de multe culturi,” spune Melani de Luca, autorul cărții Post-Butt: The Power of the Image. Aceasta subliniază totodată faptul că, spre deosebire de, să zicem, sfârcuri, fesele sunt rar cenzurate în rețelele de socializare, deci pot deveni virale fără a întâmpina vreo prejudecată. Și iată cum cei care fac bani au identificat o oportunitate să mai facă niște bani. Influencerii de fitness admit faptul că fotografiile cu fundul primesc cele mai multe like-uri, iar asta se traduce în teancuri de dolari.

Regina neîncoronată a „belfie-urilor,” Jen Selter, face ușor un milion de dolari pe an postând poze „din spate”, pentru cele 12 milioane de followers pe care-i are pe Instagram. Chirurgii plasticieni din toată lumea cer până la 10 000 de dolari sau mai mult pentru liftinguri braziliene, care presupun transferul de grăsime din alte părți ale corpului, pe fund.

Pippa Middleton a rămas în atenția opiniei publice după ce formele sale posterioare aproape că au pus în umbră nunta regală a surorii sale. Iar Cardi B a recunoscut că impresionantul său echipaj dorsal i-a propulsat cariera de stripteuză, apoi statutul de vedetă de reality show și, mai nou, ascensiunea fulminantă în topurile muzicale. Deci, da, fundul este o afacere serioasă – fermă pe poziție.

fund mare
Beyoncé

Și pentru că vastul fundal include atât posterioare mici ca al lui Emily Ratajkovski, cât și forme mai generoase precum cele ale Iskrei Lawrence, experții avertizează că dorința de a avea un fund perfect poate da naștere unei atitudini autodistructive. Femeile „ar trebui să-și accepte trupurile și nu să încerce veșnic să se încadreze în te miri ce trend ia amploare,” spune Linda Bacon, PhD și autoare a lucrării Body Respect. „Trebuie să renunțăm la standardele nerealiste și să ne apreciem trupurile așa cum sunt”.

Sau, așa cum a grăit recent Kendrick Lamar: „Arată-mi ceva natural, de exemplu un fund cu vergeturi”. Pentru cele mai multe femei, niciun număr record de genuflexiuni nu le va face fundul să arate precum cel al surorilor Kardashian. Și e perfect în regulă. Dacă există ceva asupra căruia putem cădea de acord în 2020 este faptul că defilăm cu ce ne-a înzestrat Mama Natură.

fund mare
Amanda Elisa Lee

#Belfie, la fel de ireal ca un #selfie

„Cele mai multe, dacă nu chiar toate tipele care postează pe Insta fotografii cu fundul lor tonifiat prin fitness, pozează în așa fel încât posterioarele lor să arate mai bine,” susține Amanda Elise Lee, o faimoasă antre-noare cu 12 mili-oane de followers pe Instagram.

Mai jos, ne oferă câteva trucuri pe care ea le folosește pentru ca pozele din spate să fie un succes.

„Fotografiile făcute din unghiuri mai joase fac fundul să pară mai mare. Coboară obiectivul telefonului la nivelul posteriorului pentru o poză și mai flatantă.”

„Postura preferată: îmi încordez fundul și-l scot ușor în afară, întorcându-mă spre cameră și îndoind piciorul opus.”

„Trag burta pentru ca fundul să pară mai apetisant decât atunci când mușchii sunt relaxați.”

„Aprind o lumină strălucitoare sau ies afară pentru ca fotografia să îmi evidențieze contururile și formele. Lumina difuză le va ascunde.”

De ce nu găsesc jeanși care să mi se potrivească atât pe fund, cât și pe talie?

A_„Optează pentru modelul cu talie înaltă, din material elastic, perfect pentru formele mai gene-roase,” sfătuiește Sarah Conly, Executive Fashion Market Director la Cosmo. „Jeanșii vor veni mai sus și se vor mula pe mij-loc fără să rămână spațiu în talie.”

Citește și: Răsfăț total: ritual Spa la tine acasă

fund mare
Sofia Vergara

ODELE FUNDULUI

Ce tip de costum de baie îmi va face fundul să pară mai mare?

A_ Modelele cu talie înaltă cu decupaj îndrăzneț sunt perfecte pentru tine. „Cu cât lași la iveală mai multă piele, cu atât mai mare va părea posteriorul tău”, spune Conly. „Decupajul brazilian e la mintea cocoșului — creează iluzia unui funduleț în formă de inimă, făcându-l, în același timp, să pară mai mare.

În doi timpi și o mișcare…

„Oricine poate face podul legat pentru un fund numai bun de pus în ramă”, spune Albert Matheny, de la SoHo Strenght Lab, New York.  Remi Ishizuka (@Rrayme), influencer de wellnes, îți arată exact cum. NOUA TA OBSESIE Belus Resistance Bands, 23$ setul, ­amazon.com

Ce este un fund „mort”?

A_ Dacă petreci mult timp stând pe șezut, fesele tale pot deveni inactive, spune antrenorul personal Kelsay Wells. Acest lucru poate provoca neplăceri în timpul exercițiilor, deoarece alți mușchi vor încerca să compenseze. Încearcă să te miști mai mult pe timpul zilei și „trezește-ți” fundul cu podul (de mai sus) sau lovituri cu piciorul în aer înainte de sesiunile de fitness.

fund mare

Ritual FUNDamental

Cele mai tari produse dedicate îngrijirii feselor

SCRUB DERIER

Frankbody Original Body Scrub, Guess What? You’ll be naked in one minute!, 45 lei la Sephora

Pentru ca pielea de pe fund să radieze natural, dar și pentru a combate coșurile specifice zonei, folosește acest scrub ce elimină celulele moarte și stimulează circulația sanguină.

fund mare

MASCA PE DOS

Palmer’s Coconut oil Body Firming Sheet Mask, 19 lei

Nu doar tenul are nevoie de ajutor pentru a-și păstra ori recăpăta fermitatea. Masca de corp, potrivită atât pentru fese, cât și pentru abdomen sau brațe conține ulei de cocos pentru îmbunătățirea circulației, pentru pielea mai netedă, mai tonică și mai fermă.

fund mare

CREMA PENTRU POPOU

Sol de Janeiro Bum-Bum Cream, 90 lei

Te vei bucura instant de piele mai netedă, mai radioasă și mai apetisantă, grație texturii și parfumului îmbietor de caramel sărat și fistic al acestei creme special destinate zonei fundului.

fund mare

Tratează cu spatele

Procedurile pentru mărirea posteriorului sunt în plină expansiune, notorietatea lor crescând cu aproape 20% față de acum trei ani. Cea mai comună cerere: un posterior în formă de inimă întoarsă, dezvăluie chirurgul plastician Michael Rose. Însă aceste proceduri pot fi periculoase dacă nu sunt executate de profesioniști (Cardi B a recunoscut recent faptul că a experimentat într-o vreme injecții dureroase, ilegale, în partea dorsală). Iată metodele verificate pentru potențarea feselor:

Implanturi

Chirurgul plastician plasează aceste proteze umplute cu silicon sub fesieri. Operația (gluteoplastie), echivalentă implantului mamar, poate costa în jur de 4.500 de euro (spitalizare inclusă). Atenție, nu accepta injecții cu silicon, acestea sunt extrem de periculoase, dacă nu chiar ilegale!

Transfer de grăsime

Ceva mai rezonabilă ca preț (2.500-3.000 euro), dar și mai naturală, procedura braziliană sau „lipofilling” presupune liposucția unei zone (abdomenul, de exemplu) și injectarea grăsimii colectate în fese. Avantajele sunt categoric mai mari, deoarece zona aspirată este și ea remodelată.

Derma-Fillere

Procedura presupune injectarea unei formule nonpermanente (aqua filling) în țesut, cu scopul obținerii unor forme mai rotunjite. Costul unei astfel de intervenții începe de la 1.200 Euro/100 ml lichid injectat, iar rezultatul se estompează în timp (5-7 ani).

Citește și: 5 tehnici de relaxare pentru un somn odihnitor

FOTO: Getty Images

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.