Cum sa te tii de dieta

Meniu variat

Cea mai mare greşeală atunci când începi o dietă este că nu îţi stabileşti de la început mai multe reţete pe care să le poţi prepara. Ai impresia că nu există nimic gustos în meniul de dietă, însă adevărul este că nu te-ai pregătit destul.

Gătitul durează mai puţin

Deşi ai impresia că gătitul pentru dietă este mai complicat, şi că nu ai timp pentru asta, adevărul este că e mult mai simplu să găteşti legumele şi cărnurile slabe. Iarla piaţă şi supermarket oferta este mult mai variată în acest domeniu.

Ţine tentaţiile la distanţă

Nu mai cumpăra ciocolată şi alte dulciuri pentru atunci când o să îţi fie poftă. Gândul că te aşteaptă o prăjitură delicioasă va fi extrem de tentant mai ales spre miezul nopţii, înainte de somn. Aşa că nu te sabota singură.

Vino cu mîncarea la pachet

La job sau la cursuri şi chiar în drumeţii la munte este mai sigur să pleci cu mâncarea gătită de tine, de care eşti sigură de ce conţine. Mâncarea din restaurant sau gustarea nevinovată de la magazin îţi vor da peste cap dieta.

Dulcele sănătos

Dacă ai impresia că nu poţi rezista fără ceva dulce, fii pregătită să te răsfeţi cu ciocolată amăruie, care conţine peste 60% cacao. Este gustoasă şi sănătoasă!

”Mâncarea sănătoasă nu e gustoasă”

Complet fals. Trebuie doar să înveţi să foloseşti condimentele care trebuie şi cum să o găteşti! Te asigur că dacă vei învăţa să îţi prepari cum trebuie mâncarea de dietă, o vei iubi mai mult decât ai fi crezut.

Motivaţia

Cel mai important este să îţi doreşti să slăbeşti. Dacă o faci doar pentru că aşa ar trebui, nu vei duce o dietă până la capăt niciodată. Setează-ţi obiective realiste, pe care să le poţi îndeplini.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.