Cum sa te machiezi la plaja

Protejează-ţi pielea. Înaintea oricărui produs de make-up aplică un strat generos de cremă cu factor de protecţie. Aşteaptă cel puţin 20 de minute să fie absorbită de piele. Este nevoie să se usuce complet pentru a fi eficientă şi pentru ca, orice aplici tu pe piele după cremă (fondul de ten, fardul de obraz), să reziste. Când ai nevoie să reaplici, poţi încerca o pudră cu factor ridicat de protecţie. 

Ten fără cusur. Pe vreme extrem de caldă orice produs cremos sau gras, cum ar fi fondul de ten sau anticearcănul, se va scurge aproape instantaneu. Totuşi, dacă nu poţi fără (crede-ne că ai putea!), încearcă să amesteci puţină cremă cu protecţie solară cu fondul tău de ten şi  să o aplici astfel pe piele. Dacă ai nevoie de un produs cu putere mare de acoperire, încearcă un baton corector şi puţină pudră pe zona respectivă.

Evită retuşurile pe plajă! Aplică machiajul înainte de a ieşi din casă şi… ce se şterge, se şterge! Plaja nu este locul potrivit pentru retuşuri. Dacă ai transpirat sau crezi că este vreo problemă cu machiajul tau, tamponează-ţi faţa cu un şerveţel. 

Cum să alegi şi să foloseşti produsele de make-up 

Mascara: Dintre toate produsele de machiaj pe care le foloseşti, rimelul este cel care se observă cel mai puţin, dar care face diferenţa. Trebuie să ai, însă, grijă să foloseşti o mascara care să fie waterproof. Nu vrei să observe nimeni micul tău secret! 

Farduri: Atât timp cât este extrem de discret, nu există nici un motiv pentru care nu ar trebui să foloseşti fard de pleoape la plajă. Totuşi, ai grijă să foloseşti farduri cremoase în locul celor pudră. Şi mergi pe culori strălucitoare care se vor potrivi de minune cu bronzul tău! 

Ruj: Când eşti în căutarea rujului tău de plajă, aminteşte-ţi că cea mai importantă este textura: rujurile mate îţi vor încărca prea tare tenul, în timp ce luciul de buze ar putea deveni prea lipicios. Un balsam de buze colorat este cea mai bună alegere pentru machiajul pe plajă. 

Fardul de obraji: Fardul de obraz dă un aspect natural feţei tale şi o strălucire naturală. Totuşi, încă o dată produsele pulbere sunt inamicul numărul unu pe plajă, deci optează pentru o versiune cremoasă. Şi nu uita, trebuie să fie waterproof, să aibă o textură catifelată şi să se potrivească tenului tău. 

Lacul de unghii: Când este vorba de oja de unghii vara, cu cât este mai strălucitoare, cu atât mai bine. Deci, încearcă să îţi asortezi oja de pe unghii cu costumul tău de baie sau încearcă portocaliul care nu se potriveşte cu hainele tale business. Nu uita, însă, să aplici şi un strat de lac de protecţie pentru ca manichiura ta să fie protejată de razele UV.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.