Cum să te bronzezi fără arsuri. 4 sfaturi de la dermatologi

Sigur ți s-a întâmplat să mergi la plajă și, de dragul bronzului, să stai la soare prea mult, să ai parte de usturimi și apoi să ți se ia pielea și bronzul pentru care ai „suferit”. Poți evita asta, dacă ții cont de sfaturile dermatologilor. Sunt simplu de pus în aplicare și îți garantează o piele măslinie, dar și sănătoasă, hidratată și cu o nuanță durabilă. Iată ce ne spun specialiștii:

  • Alege corect crema de protecție. Ce ar trebui să urmărești

Prima regulă de care trebuie să ții cont când mergi la plajă este să aplici o cremă de protecție solară. Nu îți expune piele la soare mai mult de o oră fără protecție, însă asta nu înseamnă neapărat că poți aplica orice fel de loțiune și vei fi protejată. Când vine vorba despre ce loțiune să alegi, cel mai bine ar fi să citești legătura dintre valoarea SPF și cum te protejezi de arsurile solare. Vei descoperi, de pildă, că există o relație clară între cifra respectivă și timpul pe care îl poți petrece la soare fără să suferi arsuri la nivelul pielii.  Odată ce afli de această legătură, poți să-ți protejezi pielea, dar și să te bronzezi fără ca într-o săptămână să ți se ia pielea și să redevii albă ca laptele.

  • Nu sta la soare foarte mult din prima zi de plajă

Expunerea la soare trebuie să se facă gradual. Știm că probabil abia aștepți să mergi la mare și să dai fuga pe plajă de cum ai ajuns în stațiune, însă cel mai bine ar fi ca în prima zi să limitezi expunerea la soare la circa 2 ore și nu la orele prânzului. Dacă nu ai răbdare să îți obișnuiești pielea cu razele soarelui, vei suferi arsuri încă din prima zi, iar apoi îți va fi imposibil să mai stai la plajă.

  • Exfoliază-ți bine corpul înainte să îl expui la soare

Înainte cu o zi să mergi la plajă, fă-ți un scrub pe tot corpul. Poți apela la un scrub cu sare amară, cu diverse loțiuni din magazine, cu zațul de la cafea, sau cu banalul mălai. Chiar și lufa de baie funcționează bine. Odată eliminate celulele moarte de la nivelul pielii, bronzul va rezista mai mult și va arăta pur și simplu mai bine.

Atenție, însă, nu trebuie să exagerezi cu scrub-ul, pentru a nu irita pielea. Dacă există iritații, acestea se vor agrava la soare, așa că nu trebuie să fie o exfoliere foarte dură.

  • După plajă aplică uleiuri sau loțiuni intens hidratante, pentru a-ți menține bronzul cât mai mult

Fă-ți o regulă din a aplica o cremă intens hidratantă după plajă. Nu e neapărată nevoie să fie o loțiune specială pentru asta, poate fi și un ulei de cocos natural. Pielea hidratată menține bronzul mai bine și pune în valoare nuanța brună dată de soare. Nu uita, desigur, nici de hidratarea din interior – bea apă din plin, cel puțin doi litri într-o zi. Îți garantăm că vei vedea efectele mai devreme decât credeai.

Nu în ultimul rând, dermatologii au și câteva atenționări pentru tine. Nu folosi trucul acela vechi cu udarea pielii cu apa pentru a te bronza mai bine, mai ales daca e apa de mare, sarata – va atrage soarele, îți va usca pielea și riști să suferi arsuri. Cu răbdare și îngrijire corespunzătoare pielea ta va arăta senzațional și va avea o nuanță splendidă, care va dura până la toamnă.

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Republica Bio

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.