Cum sa suporti vara mai usor

Te oboseşte numai gândul de a ieşi ȋn căldură din nou? Te ȋnţelegem, ne simţim la fel, dar există metode care deşi nu “vor lua căldura cu mâna”, aducând toamna, te vor ajuta să nu resimţi atât de puternic temperaturile prea ȋnalte.

Apă, apă, apă
Fă-ţi gheaţă la birou şi ia-ţi de acasă un castravete mare pe care să-l tai felii şi să-l pui ȋn apă – castravetele ȋşi va da extra-hidratarea de care ai nevoie ȋn aceste luni toride.Fereşte-te de alcool pe timp de zi pentru că te vei ȋmbăta rapid din cauză că alcoolul acţionează de două ori mai puternic pe caniculă, ameţind şi deshidratând. Evident, după aceea te vei opri ȋn primul fast food şi de aici delirul.

Câteva trucuri cool de fashion
Până trece valul de căldură, poartă rochii cât mai vaporoase şi fără pasmanterii, curele late şi orice ţi-ar mări senzaţia de disconfort.

Poartă flip flops mai stylish pentru a nu te umple de băşici şi să simţi cum ȋţi alunecă piciorul ȋn papuc din cauza transpiraţiei.

Prinde-ţi o bandană la gât dacă vrei să-ţi laşi părul pe spate pentru a nu transpira la ceafă ­şi a preveni acea senzaţie oribilă de şuroaie de sudoare care curg fără oprire pe spate.

Dacă trebuie să porţi sacou la serviciu, foloseşte o jachetă cu mai puţine ȋntărituri şi mai lejeră, de tipul Chanel, cu pantaloni cât mai largi, palazzo, cei mai trendy pentru această vară.

Nu folosi rucsac ȋn vara asta, o shopping bag stylish este perfectă – ȋncape tot ce ai nevoie ȋn ea.  Nu ȋn ultimul rând, renunţă un timp la sutiene cu balene şi push-up şi foloseşte unul simplu, cu plasă sau o bustieră.

Şmecherii cu ierburi
Prepară-ţi un spray de vară cu apă distilată şi câteva picături de ulei esenţial de rozmarin sau eucalipt şi ţine-l la frigider până ieşi din casă. Pulverizează pe piele ȋnainte să ieşi ȋn căldură şi pe timpul zilei, la nevoie.

Poţi folosi şi un spray cu apă termală pentru că are anumite minerale care scad temperatura la nivelul pielii.

Bea mult ceai de mentă pe timpul zilei sau adaugă ȋn apă frunze de busuioc şi rozmarin şi renunţă la parfumurile grele pentru uleiurile esenţiale super-fresh precum lemongrass-ul, de exemplu.

Invinge canicula!

5 pozitii de yoga ca sa te racoresti in zilele de vara

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise