Cum sa slabesti in vacanta

Vacanţa ȋnseamnă să iei o pauză de la dietă, de la serviciu, de la stres şi de la sala de sport pentru a te relaxa şi mânca ce doreşti. Dar dacă ţi-aş spune că fără să sacrifici sentimentul de libertate poţi nu numai să-ţi menţii greutatea, ci să te ȋntorci acasă mai suplă?
Ei, bine, se poate. Urmează sfaturile noastre şi vei slăbi ȋn vacanţă!

Un singur dulce pe zi

Fie că te dai ȋn vânt după dulciuri sau hamburgeri şi cartofi prăjiţi, stabileşte o regulă clară şi ţine-te de ea: ai voie o singură porţie de alimente “ȋngrăşătoare” pe zi, preferabil dimineaţa sau la prânz, pentru ca organismul să aibă timp să digere.

Antrenează-te ȋn sala de sport a hotelului

Mai toate hotelurile sunt dotate cu săli de sport sau măcar o piscină generoasă. Ȋncepe-ţi ziua făcând cinci lungimi de bazin şi “bicicleşte” pentru alte 30 de minute. Dacă mergi pe bandă pentru alte 15 minute la elevaţie maximă, ai voie să mai mănânci o ȋngheţată. Ce zici, nu sună bine? Cântăreşte-te zilnic şi vezi cât ai slăbit.

Mergi pe jos

Dacă poţi, alege tururile care presupun mult mers pe jos şi mai puţin stat ȋn autobuz, iar dacă te afli ȋntr-un oraş superb, ca Barcelona sau Lisabona, de exemplu, cumpără un ghid şi descoperă-l la pas – vei slăbi, te vei tonifia, iar soarele ȋţi va da o stare de perfectă relaxare.

Ia gustări sănătoase la plimbare 

Este foarte important ca dacă te plimbi o zi ȋntreagă să ai cu tine gustări sănătoase ca mere, alune, nuci, batoane cu cereale, iaurt sau sandvişuri preparate de tine. Ȋn caz contrar, te vei ȋnfrupta din toate bunătăţile găsite de-a lungul drumului, de la clătite la cartofi prăjiţi.

Tu unde ai de gând să îţi petreci vacanţa de vară? 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.