Cum sa scapi de pana la 500 de calorii zilnic

Vrei să dai jos câteva kilograme, dar nu prea reuşeşti? O dietă potrivită şi sportul te pot ajuta, însă mai există şi câteva trucuri pe care trebuie să le cunoşti.

COSMO ţi-a pregătit câteva metode prin care poţi scăpa de până la 500 de calorii zilnic fără mult efort.

În primul rând fă mai multă mişcare. Nu ne referim la exerciţii fizice în toată regula, ci la plimbatul prin casă în timp ce vorbeşti la telefon, de exemplu, sau la bătutul din picior pe ritmul unei melodii. Chiar şi aceste lucruri minore te pot ajuta să scapi de calorii.

Evită să mănânci nuci, în special dacă sunt într-un castron mare. În afară de faptul că au mult calorii, cercetătorii de la Universitatea Cornell spun că dacă acestea sunt aşezate într-un castron mare, vei mânca mai multe. Încearcă să le înlocuieşti cu fistic! Are mai puţine calorii şi vei mânca mai puţine, pentru că eşti nevoită să îl şi desfaci.

Nu mânca în faţa televizorului! Potrivit unui studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea Massachusetts, vei consuma astfel cu până la 290 de calorii mai mult. Este recomandat să mănânci doar la masă şi să înlocuieşti o oră de stat pe canapea în faţa televizorului cu o scurtă plimbare.

De asemenea, topping-urile pentru salată sunt ceva ce ar trebui să eviţi, sau cel puţin să limitezi. Chiar dacă o salată îţi pare o alegere sănătoasă, când adaugi şi diferite topping-uri o încarci cu calorii.

Este important să ai grijă şi ce bei. Cocktail-urile făcute cu diferite siropuri sunt pliiiine de calorii, la fel ca un desert. Este recomandat ca atunci când comanzi băutură, să conţină sifon sau apă minerală, apă tonică, suc de afine sau sirop natural de citrice.

Şi dacă tot a venit vorba de deserturi, încearcă să comanzi versiunile mici ale acestora când eşti în oraş. În acest fel, nu consumi atât de multe calorii, dar îţi satisfaci pofta de dulce.

Nici uleiul nu este prietenul tău! În loc de mâncăruri prăjite, găteşte sau comandă ceva fiert sau făcut la aburi.

Sucurile acidulate ar trebui de asemenea evitate. În afara faptului că nu sunt deloc sănătoase, o băutură răcoritoare de 0,33 l are până la 180 de calorii! Dacă bei două sau trei pe zi, situaţia nu arată prea frumos, nu? Potoleşte-ţi setea cu apă.

Nu mânca prea mult! Poate că acest lucru este foarte evident, însă nu ne referim exact la ce crezi tu. Când mănânci, fii atentă la cum te simţi – dacă nu îţi mai este foame, pune tacâmul jos şi bagă resturile la frigider. Nu este obligatoriu să mănânci tot din farfurie, trebuie să mănânci doar atât cât ai nevoie.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.